Ugovor Manćinija u Sitiju: Primao dvije plate, jednu dobijao od Al Džazire

Njemački "Špigl" danas piše da je Manćini, tokom boravka u Sitiju, zarađivao 1,6 miliona eura, ali i dodatnih 1,9 kao savjetnik Al Džazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. On je imao obavezu da četiri puta godišnje održi treninge u klubu iz Emirata

12841 pregleda 1 komentar(a)
Roberto Manćini dok je bio menadžer Mančester sitija, Foto: Shutterstock
Roberto Manćini dok je bio menadžer Mančester sitija, Foto: Shutterstock

Inaformacija da je Premijer liga optužila Mančester siti za kršenje finansijskog fer-plaje i dalje je glavna tema u fudbalskoj Evropi.

Konkretno Siti je optužen da je u periodu od 2008. do 2018. godine čak 100 puta prekršio pravila finansijskog fer-pleja. Sada je ta priča dobila nastavak, jer su objavljene informacije u vezi sa ugovorom Roberta Manćinija, koji je od 2009. do 2013. godine bio menadžer Mančester sitija.

Njemački "Špigl" danas piše da je Manćini, tokom boravka u Sitiju, zarađivao 1,6 miliona eura, ali i dodatnih 1,9 kao savjetnik Al Džazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. On je imao obavezu da četiri puta godišnje održi treninge u klubu iz Emirata.

Manćinijeva firma "Italy International Services" je slala tromjesečne fakture Mančester sitiju, a oni bi poslali novac Abu Dabi Junajted grupi, koju vodi vlasnik Sitija šeik Mansur. Potom ti ta grupa prenijela novac Al Džaziri, koja ih je uplaćivala Manćiniju.

"Špigl" piše da je Manćini imao bonus od 4,5 miliona eura za osvajanje titule Prmijer lige 2012. godine, a za pehar Lige šampiona mu je bilo obećano 3,3 miliona. Siti nije uspio da osvoji evropsku titulu.

Takođe Manćiniju su bili obezbijeđeni letovi za njega i porodicu, smještaj, karte za domaće utakmice i slično. Manćini je 2009. godine na klupi Sitija naslijedio Marka Hjuza, a ekipu je vodio do 2013. godine.

Nakon četvorogodišnje istrage Premijer liga je optužila Siti i slučaj proslijedila nezavisnoj komisiji. Optužbe se odnose na finansijske informacije u vezi sa prihodima, plaćanjima menadžera i igrača, propisima Uefe, profitabilnost i održivost, kao i na saradnju sa istražnim organima takmičenja.

Iz Sitija su se oglasili odmah nakon ovih optužbi kazavši da su iznenađeni objavljivanjem "navodnih kršenja pravila Premijer lige".

Bonus video: