Zaneti: Pregovarali smo sa Mesijem, ali nismo mogli da se takmičimo sa Pari Sen Žermenom

Mesi je na ljeto 2021. godine otišao iz Barselone po isteku ugovora i prešao je u Pari Sen Žermen kao slobodan igrač

3526 pregleda 0 komentar(a)
Havijer Zaneti, Foto: Shutterstock
Havijer Zaneti, Foto: Shutterstock

Potpredsjednik Intera Havijer Zaneti rekao je da je pregovarao sa fudbalerom Lionelom Mesijem kada je Argentinac napuštao Barselonu, ali da dogovor nije postignut jer italijanski klub nije mogao ekonomski da se takmiči sa Pari Sen Žermenom i klubovima iz Premijer lige.

Mesi je na ljeto 2021. godine otišao iz Barselone po isteku ugovora i prešao je u Pari Sen Žermen kao slobodan igrač.

"Bio sam iznenađen kada je Mesi otišao iz Barselone. Nismo mogli da se takmičimo sa Pari Sen Žermenom ili klubovima Premijer lige, ali zbog našeg odnosa, razgovarali smo kada je bilo prilike", rekao je Zaneti za DAZN, prenio je Kalćomerkato.

Inter je u nedjelju pobijedio Milan 1:0 u velikom gradskom derbiju, ali je i dalje drugi na tabeli sa 13 bodova zaostatka za vodećim Napolijem. Napoli je poražen samo jednom u Seriji A ove sezone, od Intera u januaru.

"Mogli smo da uradimo više u ligi, izgubili smo neke bodove, ali to je dio puta kojim ovaj tim ide. Greške su normalne u ovakvom gustom kalendaru takmičenja, ali vidjelo se da ekipa želi da nametne svoj stil igre, pokušavajući da ugrozi protivnika. Uspjeli smo da reagujemo u teškim situacijama i mislim da su neke kritike bile pretjerane", naveo je Zaneti.

On je dodao da je klub želio da produži saradnju fudbalerom Milanom Škrinjarom, koji je ipak odlučio da na ljeto pređe u Pari Sen Žermen.

"Ponudili smo mu ugovor koji je u našim finansijskim mogućnostima, ali on je odlučio da ode. Sada moramo da uradimo sve kako bi pružio maksimum do kraja sezone za naš tim", rekao je Zaneti.

Fudbaler Mateo Darmijan je produžio ugovor prošle sedmice.

"On je simbol Intera, on je tih, posvećen i uvijek je spreman da pomogne ekipi.

Bonus video: