Fudbaler Lajpciga spreman da donira matične ćelije

Njemački klub je saopštio danas da je mađarski fudbaler u njemačkom registru donora od 2017. godine i da je nedavno identifikovan kao odgovarajući donor

2420 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaler Lajpciga Vili Orban mogao bi da propusti predstojeći derbi meč Bundeslige protiv Union Berlina pošto je potencijalni donor matičnih ćelija.

Njemački klub je saopštio danas da je mađarski fudbaler u njemačkom registru donora od 2017. godine i da je nedavno identifikovan kao odgovarajući donor.

Lajpcig je naveo da Orban od subote uzima odgovarajući terapiju i da nije trenirao sa timom od nedelje.

"Naravno da sam bio iznenađen kada sam dobio informaciju da mogu da postanem donor. Imam šansu da spasim život drugoj osobi uz vrlo malo truda. Nadam se da će moja donacija pomoći primaocu da se potpuno oporavi", naveo je Orban.

"Vjerovatno ću propustiti utakmicu protiv Union Berlina, ali i sa mojim sportskim ambicijama, fudbal je od sekundarnog značaja. Oni koji me poznaju znaju da ću učiniti sve da se što prije vratim u tim", dodao je on i istakao da se nada da će njegov primjer inspirisati ljude da se registruju kao donori.

Utakmica izmedju Lajpciga, koji je trenutno četvrti na tabeli Bundeslige, i drugoplasiranog Union Berlina na programu je u subotu.