Mančester sitiju prijeti selidba u najnižu profesionalnu ligu Engleske, "građani" advokatu nude najveću platu

Premijer liga optužuje Siti za 115 kršenja finansijskih pravila, "građani" advokatu daju platu u iznosu primanja Kevina de Brujnea

8748 pregleda 0 komentar(a)
De Brujne više neće biti najplaćeniji u Sitiju, Foto: Reuters
De Brujne više neće biti najplaćeniji u Sitiju, Foto: Reuters

Mančester sitiju prijeti ispadanje u četvrti fudbalski rang u Engleskoj, ukoliko odluka Premijer lige bude podrazumijevala direktno isključenje "građana" iz najbogatije lige na svijetu.

Premijer liga sumnjiči Siti za 115 kršenja finasijskog fer-pleja između sezona 2009/2010. godine i 2017/2018. godine.

Prema dnevniku "The Independent", neki od rukovodioca u ligi očekuju oduzimanje bodova Sitiju, ali ih ima i sa stavom da su optužbe toliko ozbiljne da bi "građani" mogli biti isključeni.

Prvi epilog podrazumijeva spuštanje u Čempionšip, ali prema propisima bi direktno isključenje značilo selidbu u najnižu diviziju.

Mančester siti se sprema za dugotrajnu borbu, a Premijer liga očekuje da se proces neće okončati prije isteka dvije godine. "Građani" su angažovali najboljeg advokata u zemlji, navodi "The Lawyer" (advokat), a riječ je o Dejvidu Paniku.

Ako slučaj završi na sudu, Siti će Paniku plaćati iznos identičan najplaćenijem igraču, Kevinu de Brujneu - 400.000 funti nedjeljno.

Panik je član Doma lordova Velike Britanije, a 2008. godine dobio je titulu ser.

Najpoznatiji je po slučaju u kojem je dokazao da je bivši britanski premijer Boris Džonson, 2019. godine nezakonito savjetovao kraljicu Elizabetu II, da suspenduje odluke parlamenta.

Bonus video: