ECA: Ideja o Superligi je već odbačena, ovo je samo još jedan pokušaj obmane

"ECA je posljednjih godina napravila veliki napredak i pozitivne promjene u saradnji sa svim fudbalskim akterima, a od 2024. će više klubova iz više zemalja učestvovati u evropskim muškim klupskim takmičenjima svake sezone", navodi se u reakciji Asocijacije evropskih klubova

2499 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Asocijacija evropskih klubova (ECA) oštro je reagovala na izjavu izvršnog direktora Superlige da bi to takmičenje moglo da bude sastavljeno od 80 timova.

ECA jasno poručuje da Superliga nastavlja sa obmanama:

"Ova preoblikovana ideja je već predložena, o njoj je diskutovano i odbačena je od strane svih zainteresovanih strana još 2019. Ovo je samo još jedan pokušaj obmane, kao i da se destabilizuje konstruktivni rad koji se trenutno odvija između stvarnih aktera u fudbalum", ističe ECA i dodaje:

"ECA je posljednjih godina napravila veliki napredak i pozitivne promjene u saradnji sa svim fudbalskim akterima, a od 2024. će više klubova iz više zemalja učestvovati u evropskim muškim klupskim takmičenjima svake sezone... Značajan napredak može da se vidi i u drugim aspektima igre, od ženskog fudbala, omladinskog, razvoja akademije, finansija i regulative do održivosti i društvenog uticaja. Ovako izgleda prava promjena. Krenuli smo dalje, kada će A22?", zapitala se ECA.

Na ideju o Superligi je reagovalo i Udruženje evropskih liga i istaklo da u potpunosti podržava model koji je sada na snazi.

Bonus video: