Petrovac “prijeti” i ne priznaje favorite

Izabranici Mladena Lambulića bez ijedne povrede ili problema ulaze u finiš priprema za nastavak takmičenja u Meridian 1. CFL, koje čekaju sa diobe 3. mjesta

3106 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Meridianbet 1.CFL
Foto: Meridianbet 1.CFL

U savršenom raspoloženju i neskrivenim optimizmom u ispunjenje cilja - plasmana u evropske kvalifikacije, OFK Petrovac ulazi u finiš pripreme za preostalih 17 kola prvoligaškog karavana.

Petrovac je od starta sezone najavljivao borbu za vrh tabele, a u jesenjem dijelu nije podbacio, naprotiv, uprkos padu forme od kraja avgusta do kraja oktobra, kada je na 10 mečeva ostvario samo jednu pobjedu.

Izabranici Mladena Lambulića, ipak, u drugi dio ulaze sa odlične pozicije, diobe trećeg mjesta - imaju devet bodova manje od vodećeg dvojca, Sutjeske i Budućnosti, a poravnati su sa Dečićem, koji je slovio za jednog od favorita šampionata.

- Cilj ostaje isti i nećemo kalkulisati u namjeri da ga ispunimo. Napadaćemo od prvog minuta u svakoj utakmici, nezavisno od toga da li igramo kući ili na gostovanju. Imamo odličnu ekipu i budite sigurni da nikom neće biti svejedno da igra protiv nas - kaže trener Lambulić.

Fudbaleri Petrovca, Mladen Lambulić
foto: OFK Petrovac

Njegov tim nije poražen u pripremnim utakmicama, u kojima je nakon pobjede nad Podgoricom uslijedio niz remija - protiv Mladosti DG, Jedinstva i Metalca.

Na startu proljeća Petrovac odmah igra derbi - 18. februara dočekuje Budućnost.

- Prošlo je vrijeme kada je Budućnost mogla da računa na bodove pod Malim brdom. Vjerujem u ovu ekipu, a u prilog su nam išli uslovi, jer nisam promijenio nijedan termin treninga. I nikada u karijeri se nije desilo da ne bude nijedne povrede, a nadamo se da će ostati tako i nakon generalne provjere 11. februara protiv Iskre u Danilovgradu. Plan pripreme u karijeri nikada lakše nisam uspio da ispunim, i bez ijednog problema - kaže Lambulić.

Petrovac je počeo pripreme sedmicom rada u Budvi, potom su uslijedile dvije sedmice boravka u Ulcinju u hotelu “Nobel” i terenima “Caušević centra”. Finiš je u Petrovcu i na terenima na Jazu.

- Sve planirano je ispunjeno, uprava je bila agilna, atmosfera u ekipi i uslovi takođe fantastični. Novajlije su odlično prihvaćene a došli su Aldin Adžović, Miloš Brnović iz Radničkog iz Kragujevca, Luka Malešević se vratio iz Amerike a opet je tu i golman Danilo Radošević, koji je i pripreme odradio sa nama. Dobili smo i mlado krilo iz Bara - Filip Femić se nametnuo nakon teške povrede, a bio je u Čukaričkom, Leotaru... Bilo je i odlazaka, Zonjić je pojačao Rad, pošli su i golman Petar Radulović i Aleksandar Milić. Ali smatram da smo pojačani i klub je uslišio moje želje, a naročito me raduje ponovna saradnja sa Adžovićem kao u Jezeru. Svaki trener voli dobrog igrača. I naravno, ukoliko se ukaže prilika da do kraja prelaznog roka bude na raspolaganju još fudbalera koji bi bili pomoć u ostavarenju cilja, nećemo ispustiti šansu - zaključio je Lambulić.

Bonus video: