Gvardiola: Niži rang? Bili smo tamo i ranije, više nego ikad želim da ostanem u Sitiju

"Pitajte Danijela Levija (predsjednika Totenhema), siguran sam da ima šta da kaže na ovu temu. Ali, neka i oni budu oprezni, jer ovakve optužbe mogu da se dogode svakom, ne samo Sitiju", istakao je menadžer Sitija

10032 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Početak sedmice je bio šokantan za Mančester siti, pokretanje istrage Premijer lige zbog finansijskih nepravilnosti je danima prva fudbalska tema na Ostrvu...

"Građani" su na sve reagovali saopštenjem u kojem su najavili žestoku pravnu borbu, a sada je progovorio i Pep Gvardiola.

Siti u nedjelju dočekuje Aston Vilu, ali meč 23. kola šampionata je samo usput pomenut, jer je menadžer šampiona Engleske bio spreman da priča o svemu...

"Moja prva misao je da je Siti već osuđen", rekao je Katalonac.

Uvjeren je da Siti može da dokaže da je Premijer liga pogriješila.

Istraga pokazuje nepravilnosti u poslovanju u periodu od 2009. do 2018. i kršenje finansijskih pravila čak 100 puta.

"Sjetite se da smo dokazali da smo nevini pred Uefom i da je to presudio Sud za sportsku arbitražu. Tada smo imali šansu da se branimo i odbranili smo se. Isti slučaj je i sada i vjerujem da će epilog biti isti. Siti ima odličan tim advokata koji zna kako da radi svoj posao. Ali, ne mogu da kažem da advokati Uefe nisu bili dobri", poručio je Gvardiola.

Navodno je svaki klub Premijer lige pojedinačno već digao ruku za to da Siti bude grubo kažnjen.

Pominje se kazna oduzimanja bodova, možda i trofeja, do one najradikalnije odluke - da "građani" budu izbačeni u niži rang.

"Zašto su svi protiv nas? Siti izgleda nije dio establišmenta. Idite pa pitajte predsjednike klubova, direktore... Pitajte Danijela Levija (predsjednika Totenhema), siguran sam da ima šta da kaže na ovu temu. Ali, neka i oni budu oprezni, jer ovakve optužbe mogu da se dogode svakom, ne samo Sitiju", istakao je Gvardiola i dodao:

"Ako treba da idemo u niže takmičenje - nema problema. Bili smo tamo i prije. Pozvaćemo Pola Dikova i Majka Samerbija (igračke legende Sitija) i napraviti dobar plan. Ali, šta će od svega biti ako dokažemo da smo nevini? Da li se iko to pita? A uvijek je bilo da ste nevini dok se ne dokaže suprotno".

Mnogi vjeruju da bi sve ovo što se dešava oko Sitija moglo da ubrza odlazak Gvardiole sa "Etihada".

"Sada više nego ikad želim da ostanem. Kada se toliko dugo u jednom klubu logično je da dođe momenat kada se pitate da li i dalje postoji isti motiv. Ali, sada sam siguran šta želim".

Siti nastavlja šampionsku borbu, ima pet bodova manje od lidera Arsenala.

"Vjerujem svom timu i oduševljen sam načinom na koji trenira posljednjih dana. Bili smo i ranije u teškim situacijama, ali smo u njima znali kako da reagujemo", zaključio je Gvardiola.

Bonus video: