Trener Partizana: Mijatović nam je rekao "da" 2009. godine, zar treba neko da lobira za ličnost kakva je Vidić?

"Tadašnji predsjednik Dragan Đurić ništa nije rekao, ali jedan član UO jeste: "Gordane, ne može tako, moraš da lobiraš". Za Peđu Mijatovića da lobiram!? Ako je tako, ja pružam ruku, kažem: "zdravo, doviđenja", istakao je Gordan Petrić

7375 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić je otkrio da je 2009. godine, dok je bio jedan od čelnika beogradskog kluba, Predrag Mijatović želio da postane potpredsjednik "crno-bijelih".

Do saradnje, ipak, nije došlo...

"Tada smo Zoran Bata Mirković i ja pitali Peđu da bude tu, da nema nijednu obavezu, ali je drugačije kad je takav čovjek potpredsjednik. Rekao je "da", jer je znao Ivana Tomića, Slavišu Jokanovića, Zorana Mirkovića i mene", rekao je Petrić i dodao:

"Onda smo došli na Upravni odbor, predložio sam Peđu za funkciju, na šta su se svi članovi UO odjednom pogledali. Tadašnji predsjednik Dragan Đurić ništa nije rekao, ali jedan član UO jeste: "Gordane, ne može tako, moraš da lobiraš". Za Peđu Mijatovića da lobiram!? Ako je tako, ja pružam ruku i kažem: "zdravo, doviđenja", istakao je Petrić.

Nadovezao se na eventualnu kandidaturu Nemanje Vidića za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije:

"Isto mislim u ovom slučaju - ako neko mora da lobira za Vidića onda smo u pogrešnom pravcu", kazao je Petrić.

Očekuje se da novi predsjednik FSS bude Branislav Nedimović, bivši ministar u Vladi Srbije i član vladajuće Srpske napredne stranke.

"Ako se Nemanja Vidić kandiduje i hoće da pomogne FSS i srpskom fudbalu, ne vidim nijednog protivkandidata sa druge strane. Bilo ko da se kandiduje. Nedimović je gospodin, razumije fudbal, ali ko god da je sa druge strane, makar to bili i mi bivši igrači, Nemanja je najbolje rješenje", nema dilemu Petrić.

Skupština FSS po Statutu, ima 85 delegata, potrebno je da većina glasa za jednog kandidata da bi dobio mandat.

"Njih 56 je prošli put bilo na pumpi. Zato nemam pojma gdje ide ta priča", istakao je Petrić nakon što je Skupština FSS u oktobru "minirala" tadašnjeg kandidata Nenada Bjekovića.

Bonus video: