Dečić se pojačava u napadu: Stiže Oliver Šarkić

Šarkić (25) je rođen u Grimzbiju, u Engleskoj, i cijelu karijeru je proveo u inostranstvu. Ovo će biti njegov prvi klupski angažman u Crnoj Gori

5850 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Pakhtakor
Foto: Pakhtakor

Nekadašnji kadetski, omladinski i mladi reprezentativac Crne Gore, Oliver Šarkić, novi je napadač Dečića, saznaju "Vijesti".

Šarkić (25) je rođen u Grimzbiju, u Engleskoj, i cijelu karijeru je proveo u inostranstvu. Ovo će biti njegov prvi klupski angažman u Crnoj Gori.

Ponikao je u Anderlehtu, gdje je prošao omladinsku školu poznatog belgijskog kluba, kao 17-godišnjak je prešao u Benfiku u kojoj je skoro tri godine bio dio mladog, potom i B tima.

U septembru 2018. pozajmljen je U21 timu Lidsa, kada i počinje "engleski" dio njegove karijere.

Osim Lidsa, nastupao je za Barton, Blekpul i Mensfild taun, a posljednji klub prije dolaska u Dečić bio mu je uzbekistanski Pahtakor.

Oliverov brat blizanac Matija je golman Vulverhemptona, sada na pozajmici u Stouku, a brani boje i crnogorske reprezentacije.

Dečić je značajno renovirao tim u odnosu na jesenji dio, sa novim trenerom - Vladimirom Gaćinovićem, uskoro će krenuti u pohod na barem jedan trofej.

Realnija je borba u Kupu, gdje su se Tuzani plasirali u polufinale, jer u prvenstvu kasne devet bodova vodećim ekipama Sutjeske i Budućnosti.

Bonus video: