"Pčelice" zaustavile Arsenal, potop Totenhema u Lesteru (VIDEO)

Premijer liga, 23. kolo - Mančester siti može sjutra da smanji zaostatak na vrhu na samo tri boda nakon remija Arsenala kod kuće sa Brentfordom (1:1). Lester - Totenhem 4:1, Fulam - Notingem forest 2:0, Brajton - Njukasl 1:1...

2633 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Usporava li Arsenal u borbi za titulu - nakon poraza od Evertona u prošlom kolu, "tobdžije" su odigrale samo 1:1 kod kuće protiv Brentforda.

Samo bod u posljednja dva kola, tim Mikela Artete još uvijek "diše" zahvaljujući rezultatima Mančester sitija.

No, Siti sjutra dočekuje Aston Vilu, razliku može da smanji na tri boda, a već u srijedu je veliki međusobni obračun na "Etihadu" - i razlika može da se totalno anulira. Arsenalu bi ostao samo meč manje kao jedina prednost...

To je, međutim, najgori scenario za Arsenal, možda se i ne ostvari, ali je jasno da će "tobdžijama" biti sve teže i teže, jer kako se zahuktava prvenstvo raste i pritisak.

Brentford je stigao na "Emirejts" sa serijom od 10 uzastopnih mečeva bez poraza, znalo se da će "pčelice" biti tvrd orah za domaće, ali kada je Leandro Trosar u 66. minutu, samo četiri nakon što je ušao u igru, pogodio sa druge stative nakon centaršuta Sake, činilo se da će Arsenal upisati važnu pobjedu.

Brentford je, međutim, izgrađen od "čvrstog materijala", Toni je u 74. minutu nakon prekida, gužve u šesnaestercu i dodavanja Norgarda, ubacio loptu u mrežu za 1:1.

Situacija je "mirisala" na ofsajd, engleski mediji su čak i izvukli čuvene linije, no VAR se, čudom, nije oglašavao.

Arsenal, VAR
foto: Printscreen

Ostalo je dovoljno vremena, ali Arsenal nije mogao do drugog gola.

Totenhem je, ponovo bez trenera Antonija Kontea, koji se oporavlja nakon operacije žučne kese, poveo protiv Lestera na "King paueru", a onda doživio brodolom.

Na gol Bentankura u 16. minutu "lisice" su odgovorile sa tri - svaki do poluvremena. Mendi u 23, Medison u 25. i Ihenaćo u trećem minutu dodatka, okrenuli su meč.

Imali su domaći i sreće kod rezultata 2:1, Kastanj se na neobjašnjiv način spetljao ispred svog gola i umalo postigao autogol.

Trijumf Lestera uljepšao je Barns u 81. minutu, za ubjedljivih 4:1.

Težak udarac za Totenhem u borbi za plasman za Ligu šampiona, a četvrtoplasirani Njukasl nakon remija u Bornmutu (1:1) ima dva boda više uz utakmicu manje.

Brajton je zaustavljen na gostovanju Kristal Palasu (1:1), iako je poveo golom Marša u 63. minutu - izjednačio je Tomkins samo sedam minuta kasnije.

Fulam je nastavio niz fantastičnih rezultata - 2:0 protiv Notingem foresta u Londonu, a Brazilac Vilijan je u 17. minutu postigao možda i najljepši gol kola. Pobjedu je ovjerio Solomon dva minuta prije kraja.

Posljednjeplasirani Sautempton je definitivno glavni kandidat za ispadanje, nakon "performansa" koji je priredio svojim navijačima kod kuće protiv Vulverhemptona.

"Sveci" su, naime, poveli u 24. minutu preko Alkarasa, samo tri minuta kasnije dobili su igrača više zbog isključenja Lemine, ali su u nastavku, iako brojčano jači, dozvolili gostima da preokrenu.

Autogol Bendareka u 73. i gol Žoaa Gomeša 87. minutu odveli su tim Đulela Lopetegija u mirnu luku.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: