Budućnost se pokerom protiv Zlatibora "zagrijala" za nastavak prvenstva

Podgoričani u posljednoj provjeri pred nastavak prvenstva pobijedili srpskog drugoligaša sa 4:0 - sjajne role Filipa Kneževića, Balše Sekulića i posebno mladog Vasilija Adžića

7921 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost je dala četiri gola srpskom drugoligašu Zlatiboru (4:0) i dobro se "zagrijala" pred nastavak domaćeg šampionata narednog vikenda.

Golove za tim Miodraga Džudovića u posljednjoj zimskoj proveri postigli su i Vasilije Terzić u 39, Balša Sekulić u 64. i 80. i Vasilije Adžić u 72. minutu.

Nije Džudović, međutim, bio zadovoljan što je njegov tim dozvolio rivalu na početku meča da pogodi stativu i još nekoliko puta opasno zaprijeti.

„Mislim da u prvih 15 minuta nismo odreagovali onako kako smo htjeli, a za to je negdje zaslužan i protivnik koji je bio dobro organizovan. Imali smo u tom periodu prilika, ali smo šanse dozvolili i protivniku, što je za nas nedopustivo“, rekao je Džudović.

Probudila se, međutim, Budućnost do sredinne prvog dijela, Filip Knežević je pogodio prečku, Vladan Adžić gađao tik pored stative, a u 39. minutu pao je i prvi gol.

Vasilije Adžić je iznudio penal, koji je realizovao Vasilije Terzić tek iz drugog pokušaja - ubacio je loptu u mrežu nakon što mu je golman gostiju odbranio šut sa bijele tačke.

„Kako je odmicalo poluvrijeme, dobili smo na samopouzdanju i prvi dio igre priveli kako treba“, dodao je Džudović.

Drugi gol je u 64. minutu postigao Sekulić, nakon sjajne akcije Grbića i dodavanja Vasilija Adžića, koji je samo osam minuta kasnije fantastično pogodio iz slobodnog udarca za 3:0.

Konačan rezultat postavio je Sekulić 10 minuta prije kraja, na dodavanje Kneževića.

Gosti su prije toga ostali sa igračem manje...

„Što se tiče drugog poluvremena, bilo je mnogo bolje - i u fizičkom i u organizacionom smislu. Zadovoljan sam kako smo djelovali i izgledali sve do tog isključenja prije našeg trećeg gola. Taj karton rivala nam je na neki način pokvario generalnu probu, jer igra 11 na 10 ne daje pravu sliku toga što bi mi htjeli. Ali generalno, zadovoljan sam i igrom i rezultatom“, poručio je Džudović.

Budućnost je igrala u sastavu: Dragojević, Ignjatović, Simić (77. Dakić), Vladan Adžić, Ražnatović, Dašić (60. Đuričković), Terzić (77. Sekulović), Vasilije Adžić (80. Lusero), Knežević (85. Mirković), Grbić (80. Perišić), Mrvaljević (45. Sekulić).

Bonus video: