Al Hilal nemoćan protiv Vinija i Benzeme: Real petardom do jubilarnog 100. trofeja (VIDEO)

Velikan nije dozvolio iznenađenje, dominirali Brazilac i Francuz, uz dva gola Federika Valverdea - 5:3

16540 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real Madrid nije bio u idealnom momentu, ali se iz Maroka u Španiju vraća sa trofejom koji Karlu Anćelotiju daje nadu da velikan u pravom momentu hvata pravu formu.

Madriđani su opravdali ulogu favorita i osmi put u istoriji, peti od kada je ovaj format takmičenja, osvojili titulu prvaka svijeta - u Rabatu su nadigrali saudijski Al Hilal 5:3 i proslavili jubilarni 100. pehar u istoriji.

Sve je za Anćelotija lakše kada je u formi Karim Benzema i kada ima pravu komunikaciju na terenu sa Vinisijusom Žuniorom.

Brazilac je u 13. minutu pogodio na pas zvanično najboljeg fudbalera na planeti, potom se upisao i Federiko Valverde pa je poslije 18 minuta moglo da se nasluti da je iznenađenje nemoguća misija tima koji vodi Argentinac Ramon Dias.

Al Hilal je, istina, iz kontranapada smanjio preko Muse Marege u 26, ali je drugo poluvrijeme donijelo rapsodiju "kraljevskog kluba".

Vinisijus je u 52. maestralno desnom spoljnjom asistirao Benzemi za 3:1, odmah nakon toga je Valverde drugim pogotkom dao do znanja Al Hilalu da ga čeka težak poraz.

Vinisijus tačku na fenomenalnu partiju stavio rutinskom realizacijom dvadesetak minuta prije kraja za 5:2, samo donekle mu se revanširao dvostruki strijelac na drugoj strani Lusijano Vijeto.

Realu je ovo drugi trofej u sezoni, nakon što se radovao u Superkupu Evrope, ali borba za one "prave" pehare tek slijedi.

U La Ligi je Barselona favorit (ima osam bodova prednosti), a Liga šampiona je bila i ostala najveća opsesija "merengresa", gdje ih čeka dvomeč osmine finala protiv Liverpula.

Biće to repriza finala iz prošle godine...

Bonus video: