Širer o Kejnu: Rekordi su njegove medalje

Budućnost Harija Kejna u Sparsima jedna od tema na Ostrvu

3294 pregleda 0 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Reuters
Hari Kejn, Foto: Reuters

Jedna od fudbalskih dilema na Ostrvu godinama unazad je da li Hari Kejn treba da ostane u Totenhemu ili da pređe u neki jači klub kako bi pokušao da osvoji trofej Premijer lige.

Kejn je profesionalnu karijeru počeo u Sparsima, bio je na pozajmicama u Lejtonu, Milvolu, Noriču i Lesteru, a u karijeri nema nijedan trofej. Aktuelni ugovor mu ističe 2024. godine.

U polemiku oko karijere Harija Kejna upustili su se brojni igrači, pa tako legendarni Alan Širer smatra da bi napadač trebalo da ostane u Totenhemu, ako ga to čini srećnim, bez obzira na to što će u dresu Sparsa teško stići do nekog trofeja.

"Mogu da ga zamislim u Totenhemu do kraja karijere. Hari je oborio rekord Totenhema, dobiće statuu ispred stadiona, vjerovatno i ispred "Vemblija", a oboriće i rekord Premijer lige po broju golova. To su njegove medalje. Mislim da mu neće smetati ako karijeru završi bez osvojenog trofeja", ocijenio je Širer, koji je u karijeri osvojio Premijer ligu 1995. godine sa Blekburnom. Potom je prešao u Njukasl, iako ga je tražio Mančester junajted.

Hari Kejn je prethodne sedmice postigao gol protiv Mančester sitija, pa je postao najbolji strijelac u istoriji Totenhema sa 267 pogodaka. On je na prvom mjestu prestigao Džimija Grivsa (266).

Takođe, Kejn je postao samo jedan od trojice igrača koji su postizali minimum 200 pogodaka u karijeri u Premijer ligi. Trenutno je na 200 golova, a ispred njega su samo Vejn Runi (208) i upravo Širer, koji je rekorder Premijer lige sa 260 pogodaka. Kejn će vjerovatno ove sezone prestići Runija i onda ispred njega ostaje samo Širer. Ali, Kejnu je najmanje utakmica trebalo da postigne 200 pogodaka - Šireru je bilo potrebno 306 mečeva, a Runiju 462.

"Divim mu se što je još u Sparsima. Sviđa mi se kada fudbaler igra za jedan klub. Ali, sigurno želi da osvoji i neki trofej. On je vrhunski fudbaler, sigurno će oboriti Širereov rekord, nema sumnje", smatra Martin Kion, koji je sa Arsenalom tri puta osvajao Premijer ligu.

Bonus video: