Sampdorija klizi ka Seriji B, Ferero dobio pismo s metkom, pa poručio navijačima: Molim vas, prestanite da mi prijetite

Ekipa iz Đenove se nalazi na pretposljednjem mjestu Serije A sa devet bodova manje od Specije koja je u sigurnoj zoni

11841 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstok
Foto: Shutterstok

Fudbaleri Sampdorije imaju očajnu sezonu, nalaze se na pretposljednjem mjestu Serije A sa 10 osvojenih bodova, bore se za opstanak i ovom trenutku ne djeluje realno da će ga izboriti.

Čelnici kluba iz Đenove su tokom sezone promijenili trenera, došao je i Dejan Stanković, ali i pored toga ekipa igra blijedo.

Zona spasa je daleko, klub je dužan 150 miliona eura, a navijači su ogorčeni, jer bi propadanje moglo da se nastavi.

Navijači Sampdorije smatraju da je za stanje u klubu odgovoran predsjednik Masimo Ferero. On je godinama pod istragama italijanskih vlasti, često dobija prijetnje smrću, a nedavno je dobio pismo s metkom.

"Molim navijače da prestanu da mi prijete. Zar me želite ubiti? Ja sam svakako živi mrtvac dok gledam ovakvu Sampdoriju. U moju kuću su stigla tri metka. Prva dva još prije tri godine, a nedavno još jedan. Prijete meni i Edoardu Garoneu", rekao je Ferero u nedavnom intervjuu i spomenuo bivšeg vlasnika kluba, Garonea, od kog je kupio Sampdoriju.

Italijanski mediji pišu da su navijači Fereru poslali poruku da će sljedećeg puta "metak biti pravi".

"Ako želite doći ću da pogledam utakmicu s vama. Ako izađem živ, znači da smo se pomirili. U suprotnom, stadion ću napustiti na nosilima", poručio je Ferero.

Sampdorija je 1991. godine osvojila Seriju A, a godinu dana kasnije je u finalu Kupa evropskih šampiona izgubila od Barselone.

Klub je osvojio još četiri Kupa Italije.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: