Savić u idealnih 11 ex-YU po „Dejli mejlu”: Bi li Jugoslavija osvojila Mundijal?

„Iako se mučio u Mančester sitiju, Stefan Savić (32), ima medalju šampiona Premijer lige da pokaže sa svog boravka na ‘Etihadu’. Imao je pristojnu karijeru od tada - osvojio je La Ligu i Ligu Evrope sa Atletiko Madridom”, piše u tekstu

6140 pregleda 9 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Engleski „Dejli mejl” sastavio je idealnih 11 iz bivše Jugoslavije.

U tekstu pod naslovom „Balkanska briljantost. Realova legenda Modrić, poželjni štoper Joško Gvardiol i najbolji golman Jan Oblak dolaze iz iste regije. Bi li moderna Jugoslavija bila svjetski prvak?”, engleski tabloid je igrače posložio u formaciju 3-4-1-2, a za jednog od trojice defanzivaca odabrao Stefana Savića.

„Iako se mučio u Mančester sitiju, Stefan Savić (32), ima medalju šampiona Premijer lige da pokaže sa svog boravka na ‘Etihadu’. Imao je pristojnu karijeru od tada - osvojio je La Ligu i Ligu Evrope sa Atletiko Madridom”, piše u tekstu.

U njemu se navodi i prgava narav Mojkovčanina, ali bez nabrajanja crvenih kartona iz ove sezone.

„Savić je bio znatno uključen u koškanje 22 čovjeka nakon polufinala Lige šampiona prošle sezone sa Sitijem, jer je odvukao Fila Fodena sa terena, udario glavom Rahima Sterlinga i čupao Džeka Griliša za kosu”.

Idealni tim
foto: www.dailymail.co.uk

Osim Luke Modrića, koji je izabran za kapitena ekipa, i Gvardiola, u idealnom ex-YU timu „Dejli mejla” su još dvojica Hrvata - Mateo Kovačić i Ivan Perišić.

I Srbiju predstavljaju četvorica igrača - Nikola Milenković, Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović, te još po jedan Slovenac (Jan Oblak) i Bosanac (Edin Džeko).

Englezi su podsjetili kako je Jugoslavija bila polufinalista svjetskih prvenstava 1930. i 1962. godine, te finalista šampionata Evrope 1960. i 1968.

Hrvatska je od osamostaljivanja osvojila tri medalje na mundijalima - srebro 2018, te bronze 1998. i 2022. godine, pa se Ostrvljani s pravom pitaju da li bi moderna Jugoslavija bila fudbalska velesila...

Bonus video: