Pioli: Utakmica sa Totenhemom dolazi u pravi čas

„Jasno je da smo i dalje daleko od našeg najboljeg nivoa, ne samo u psihološkom smislu. Ali, bićemo spremni da odigramo najbolje što možemo, uz veliku energiju i entuzijazam”, rekao je Stefano Pioli pred sjutrašnji duel u Ligi šampiona

2867 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Alberto Lingria
Foto: REUTERS/Alberto Lingria

Trener Milana Stefano Pioli rekao je da prva utakmica osmine finala Lige šampiona protiv Totenhema dolazi u pravo vrijeme za njegovu ekipu.

Milan igra u nokaut fazi Lige šampiona prvi put od 2014. godine, a u duel ulazi poslije pobede protiv Torina 1:0 u Seriji A, kojom je prekinuo niz od četiri poraza u svim takmičenjima.

Pioli je rekao da je ta utakmica pomogla da se vrati raspoloženje u ekipu nakon serije loših rezultata.

„Rosoneri” su od 4. januara imali niz od sedam utakmica bez pobjede, uključujući i dva poraza od velikog rivala Intera, u prvenstvu i Superkupu, a ispali su iz Kupa porazom od Torina.

„To je bio težak mjesec, za nas i za cio klub. Moramo da popravimo igru, jer je Liga šampiona zahtjevnije takmičenje, a Totenhem ima jak tim. Biće teško, ali utakmica dolazi u pravo vrijeme za nas”, rekao je Pioli.

Sparsi su tri puta poraženi na pet posljednjih utakmica Premijer lige. Londonski tim je u subotu izgubio od Lestera 4:1, a Antonio Konte se na toj utakmici vratio na klupu, poslije pauze zbog operacije žučne kese.

Sada se vraća na „San Siro”, gdje je predvodio Inter do titule u Seriji A 2021. godine. Takođe, u Italiji je osvojio i tri titule sa Juventusom.

Konte ima dobre rezultate protiv Milana, jer je sa svojim ekipama slavio na 10 od 14 utakmica i izgubio samo jednom.

Pioli bi mogao da ima na raspolaganju Fikaja Tomorija i Ismaela Benasera, koji su se oporavili od povreda i trenirali u nedelju.

„Jasno je da smo i dalje daleko od našeg najboljeg nivoa, ne samo u psihološkom smislu. Ali, bićemo spremni da odigramo najbolje što možemo, uz veliku energiju i entuzijazam”, naveo je Pioli.

U utorak se igra još jedna utakmica osmine finala Lige šampiona - Pari Sen Žermen će od 21 čas dočekati Bajern.

Bonus video: