Vinisijus Realov motor, Rašford ponovo uživa

Brazilac predvodio "kraljevski klub" do 100. trofeja u istoriji, napadač Mančester junajteda briljira u 2023.

3748 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real Madrid je u subotu proslavio 100. trofej u klupskoj istoriji, pobjedom nad Al Hilalom je postao prvak svijeta i opet je ključni čovjek bio Vinisijus Žunior.

Ove sezone, u kojoj je Karim Benzema imao mnogo problema s povredom, a Luka Modrić sa formom, Brazilac je motor tima Karla Anćelotija - pokazao je to i u marokanskom Rabatu.

"Kraljevski klub" je savladao Saudijce 5:3, a popularni Vini je postigao dva gola i jednom asistirao - uradio je to maestralno desnom spoljnjom kada je na 3:1 početkom drugog poluvremena povisio Benzema.

Na Ostrvu dominira Markus Rašford, napadač kojem izgleda posebno prija rad sa holandskim trenerima.

Prije osam godina ga je u prvi tim Mančester junajteda lansirao Luj van Gal, sada u radu sa Erikom ten Hagom ponovo dominira Premijer ligom.

Rašford je ove sezone postigao 21 gol u svim takmičenjima, a 13. u šampionatu je upisao u Derbiju ruža protiv Lidsa...

Predstavljamo igrače koji su obilježili fudbalski vikend:

GOLMAN

De Hea (Mančester junajted) - nije imao mnogo posla protiv Lidsa, pa je rutinski odradio zadatak u jubilarnom 400. meču u Premijer ligi u dresu "crvenih đavola".

ODBRANA

Zapakosta (Atalanta) - njegov gol kao da je prelomio utakmicu protiv Lacija na "Olimpiku". Atalanta odlično koristi to što ne igra evropska takmičenja ove sezone i daje sve da se plasira u Ligu šampiona.

Dardai (Herta) - sin Hertine legende Pala Dardaija je postigao gol sedmice u Bundesligi. Poslao je projektil sa tridesetak metara u mrežu Borusije Menhengladbah. Tim našeg Stevana Jovetića se bori za opstanak, trenutno je u zoni baraža.

SREDINA

Valverde (Real Madrid) - nešto slabije partije Reala u posljednje vrijeme su se poklopile i sa padom u formi Urugvajca. Djeluje da se Valverde probudio, dva gola u finalu Svjetskog klupskog prvenstva to potvrđuju.

Bernardo Silva (Mančester siti) - "Bernardo može da igra na 10 pozicija u timu - jeste nizak, ali je i pametan i uvijek donosi prave odluke na terenu". To je o Portugalcu rekao menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Miler (Bajern) - upisao je 428. nastup u dresu Bavaraca, ispred njega su sada samo Sep Majer i Oliver Kan.

Vilijan (Fulam) - često Brazilac djeluje kao da mu se više ne igra fudbal, ali evrogol u duelu sa Notingem forestom je potez koji je oduševio sve na Ostrvu.

NAPAD

Vinisijus Žunior (Real Madrid) - niko nema dilemu da je brazilski krilni napadač buduća Zlatna lopta. Postoje svi preduslovi da se to dogodi veoma brzo...

Rašford (Mančester junajted) - samo u 2023. je postigao 10 pogodaka u Premijer ligi, Liga kupu i FA kupu Engleske. Njegova forma trenutno daje nadu “đavolima” da mogu da završe sezonu na pravi način.

Žiru (Milan) - šampion bez Francuza teško može da pronađe put do gola, a kamoli pobjede. Upravo je iskusni napadač u svim stilu donio tri boda “rosonerima” protiv Torina.

Sančes (Marsej) - velikan sa Velodroma igra odlično pod komandom Igora Tudora, a preporođen je i Čileanac koji je prvi strijelac tima sa devet golova.

Bonus video: