Everton u pravi čas stigao na "Enfild": Prva pobjeda Liverpula u Premijer ligi u 2023. godini

Liverpul - Everton 2:0, golove postigli Salah i Gakpo

8000 pregleda 1 komentar(a)
Salah i Robertson, Foto: Reuters
Salah i Robertson, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula savladali su večeras na "Enfildu" u gradskom derbiju Everton (2:0) i upisali prvu pobjedu u Premijer ligi u 2023. godini.

"Redsi" su posljednji trijumf u ovom takmičenju zabilježili 30. decembra prošle godine kada su, takođe na "Enfildu", bili bolji od Lestera (2:1). Nakon toga su poraženi od Brentforda, Brajtona i Vulverhemptona, a remizirali su sa Čelsijem.

Ekipa Jirgena Klopa je večeras postigla prvi gol u Premijer ligi nakon tri utakmice i meča sa Brentfordom.

A sve je moglo da bude drugačije da je fudbaler Evertona Tarkovski u 36. minutu bio precizniji. Nakon kornera defanzivac gostiju je pogodio stativu, a onda je Liverpul krenuo u kontru, Darvin Nunjes je sa lijeve strane ubacio loptu, a gol postigao Mohamed Salah.

Početkom drugog dijela Liverpul je poveo 2:0 - ponovo su "redsi" krenuli u kontru, Salah je poslao loptu do Arnolda, a engleski reprezentativac na drugoj stativi pronašao Kodija Gakpa, koji je postigao prvi gol u Premijer ligi u dresu Liverpula.

Poslije drugog pogotka šansu je imao i Darvin Nunjes, ali nije bio precizan, da bi u prilici bio i Mohamed Salah, koji nije uspio da postigne i drugi gol.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: