Bakić vodio OFI do pobjede, Bubanja opet zatresao mrežu

Marko Bakić postigao gol i upisao asistenciju, a OFI u gostima savladao Lamiju 4:1

3784 pregleda 3 komentar(a)
Marko Bakić, Foto: oficretefc.com
Marko Bakić, Foto: oficretefc.com

Fudbaler OFI-ja sa Krita Marko Bakić obilježio je prethodnu rundu kada je riječ o učinku crnogorskih fudbalskih internacionalaca.

OFI je sinoć, u 22. kolu grčke Superlige, savladao u gostima Lamiju (4:1), a Bakić je postigao gol i asistirao, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,9 što je najbolja ocjena za nekog crnogorskog fudbalera .

Bakić je prvo u osmom minutu asistirao Toralu za 1:0, da bi u finišu prvog dijela postigao gol i povisio na 2:0. To su, inače, prvi gol i asistencija za Budvanina u novom klubu. Vezista je u OFI stigao u januaru iz Budućnosti, gdje je na 12 mečeva postigao pet golova.

Marko Bakić
foto: Sofascore

Na drugom mjestu je golman Stouka Matija Šarkić (7,8), koij je u remiju bez golova protiv Hala imao dvije intervencije, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,8. Naš čuvar mreže je u januarskom prelaznom roku stigao na pozajmicu iz Vulverhemptona.

6 nastupa je u dresu crnogorske reprezentacije upisao golman Matija Šarkić. Branio je dva puta protiv Holandije, te u duelima sa Turskom i Norveškom u kvalifikacijama za SP, te u prijateljskim duelima sa Bjelorusijom i Slovenijom

Treće mjesto dijele Andrija Vukčević i Vladan Bubanja (7,6). Vukčević je u pobjedi Rijeke nad Goricom (2:0) odigrao 90 minuta i dobio žuti karton. Njegova ekipa je vezala tri pobjede u hrvatskom šampionatu.

A Bubanja je u odličnoj formi. Nikšićanin je postigao gol na drugoj utakmici zaredom, a zagrebačka Lokomotiva je u gostima savladala Šibenik (4:0) i upisala drugi trijumf u nizu.

Peti najbolje ocijenjeni internacionalac je fudbaler Lacija Adam Marušić (6,8). Rimljani su u prethodnoj rundi Serije A na svom terenu izgubili od Atalante (2:0), ispali iz zone koja vodi u Ligu šampiona, a Marušić je na terenu proveo 90 minuta.

Bonus video: