Parižani primili žestok udarac, Mbape najavio borbu u revanšu

PSŽ - Bajern 0:1, Milan - Totenhem 1:0 - velika uzbuđenja na Dan zaljubljenih, ali će odluka biti donijeta na Dan žena - 8. marta, kada su zakazani revanši osmine finala Lige šampiona

12858 pregleda 1 komentar(a)
Kilijanu Mbapeu su poništena dva gola zbog ofsajda - prvi odmah, drugi nakon gledanja VAR-a, Foto: SARAH MEYSSONNIER
Kilijanu Mbapeu su poništena dva gola zbog ofsajda - prvi odmah, drugi nakon gledanja VAR-a, Foto: SARAH MEYSSONNIER

Pari Sen Žermen - Bajern 0:1, Milan - Totenhem 1:0, u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Parižani su primili žestok udarac, sedam dana nakon ispadanja iz Kupa Francuske prijeti im krah u najvažnijem "projektu", elitnom evropskom takmičenju. Ipak, reakcija u posljednjih 15-ak minuta, nakon ulaska Kilijana Mbapea, dva poništena gola zbog ofsajda (prvi odmah, drugi nakon što je VAR registrovao milimetre) i nekoliko stvorenih šansi, najavljuju veliku borbu u revanšu za tri sedmice.

"Sveci" nisu imali sreće za Dan zaljubljenih, možda će je imati za Dan žena, 8. marta, kada se igra revanš na "Alijanc areni".

MILAN PRVI IZAZVAO TOTENHEM

Nije ništa odlučeno ni u drugom sinoćnjem paru osmine finala, iako Milan ide u London sa rezultatom koji je i priželjkivao pred meč - 1:0.

Odlučio je gol Brahima Dijasa, koji je već u 5. minutu ugurao loptu u gol nakon prodora i udarca Tea Ernandesa sa lijeve strane.

Očekivala se reakcija Totenhema, ali nije se desila - dijelom i zbog fanatično borbene i defanzivno perfektne partije Milaneza, koji su limitirali sve napadačke adute tima Antonija Kontea.

Kjer je "tukao" Harija Kejna, Sona, po običaju ove sezone, nije išlo, Kuluševski nije mogao ništa, Rišarlison takođe kada je ušao u igru.

Jalovu dominaciju imali su Sparsi, svi njihovi pokušaji odbijali su se o Milanove bedeme, tu negdje oko linije šesnaesterca.

Pobjeda "roso-nera" mogla je na kraju da bude i ubjedljivija, rezervista De Ketelar, a onda i Tijao, imali su velike šanse. I jedan i drugi promašili su glavom...

Revanš na stadionu Totenhema za 20 dana pokazaće da li će Milanezi skupo platiti ove promašaje.

KOMAN OPEN SRUŠIO "SVOJ" PSŽ

Duel Pari Sen Žermena i Bajerna, baš kao i prije dvije i po godine u finalu Lige šampiona, odlučio je nekadašnji fudbaler Parižana, sada adut Bavaraca - Kingsli Koman.

Francuz je u 53. minutu na centaršut Dejvisa, fudbalera koji je na poluvremenu zamijenio Kansela, gađao iz voleja i "probio" golmana domaćih Donarumu.

U prvom dijelu bez pravih šansi i uzbuđenja, Bavarci su bili dominantniji, zato je i vođstvo na startu nastavka bilo koliko-toliko zasluženo.

PSŽ - spor, bezopasan, sa Mesijem čiji se potez čekao, Nejmarom koji je po ko zna koji put razočarao...

A onda je, 20-ak minuta prije kraja, ušao Kilijan Mpabe i pokazao koliko je Pari Sen Žermen sa njim bolji i opasniji tim.

Poput gazele, najbolji strijelac Svjetskog prvensva u Kataru stuštio se u 74. minutu ka golu Bajerna, ali je Zome odbranio njegov udarac. Desetak minuta kasnije nije - lopta je završila u mreži, sudija Oliver pokazao na centar, ali se oglasio VAR.

Sa oporavljenim Mbapeom, "sveci" će biti značajno jači u revanšu i priča nije završena. Iako tim Julijana Nagelsmana trlja ruke - pobjeda u Parizu veliki je rezultat.

9.133.842 €

inkasirao je Milan od prodaje ulaznica na meču protiv Totenhema, što je apsolutni rekord "San Sira" i italijanskog fudbala uopšte. Utakmici je prisustvovalo 74.320 gledalaca

Bonus video: