Pioli: Mogli smo ubjedljivije da slavimo, ovo je samo prvi korak

Milan sinoć na "San Siru" savladao Totenhem 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona

3056 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Milana, Foto: Reuters
Fudbaleri Milana, Foto: Reuters

Nakon loših izdanja na početku godine, čini se da je Milan izašao iz krize - nakon pobjede nad Torinom u prethodnom kolu Serije A, "rosoneri" su sinoć na domaćem terenu savladali Totenhem (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona i napravili bitan korak ka plasmanu među osam najboljih na kontinentu.

Jedini gol na "San Siru" postigao je Dijas u sedmom minutu, a trener Stefano Pioli smatra da je pobjeda mogla da bude ubjedljivija.

"Bila je to teška utakmica, borbena, kao što smo očekivali. Dobro smo igrali i znamo koliko će revanš biti težak. Odigrali smo utakmicu kakvu smo morali da odigramo - koncentrirano, odlučno i timski. Zadovoljan sam. Trener je uvijek srećan kada vidi da se posao obavljen tokom sedmice na treninzima materijalizuje na terenu", rekao je nakon meča Pioli.

Posljednja dva meča nagovještavaju da "rosoneri" izlaze iz krize.

"Trebalo je da postignemo još dva pogotka. Utakmica je bila borbena, u nekim momentima su nas pritiskali, ali smo se odlično branili u tim periodima, tako da ima puno pozitivnih strana. Ovo je samo prvi korak, drugi će biti još teži", iskren je Pioli.

Revanš u Londonu je osmog marta.

Bonus video: