Adejemi ostavio Enca u prašini

Borusija Dortmund savladala Čelsi 1:0 majstorijom mladog napadača, koji je prošao pored najskupljeg igrača u Premijer ligi kao da ga nema. Benfika rutinski slavila na gostovanju Klub Brižu - 2:0

4390 pregleda 0 komentar(a)
Karim Adejemi je pretrčao Enza Fernadesa, pa predriblao Kepu Arizabalagu prije nego što je zatresao mrežu, Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen
Karim Adejemi je pretrčao Enza Fernadesa, pa predriblao Kepu Arizabalagu prije nego što je zatresao mrežu, Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen

Čelsi je ove sezone uložio preko 600 miliona eura u pojačanja, ali postoji velika mogućnost da naredne sezone neće ni igrati u evropskim takmičenjima.

U Premijer ligi je tek na 10. mjestu, jedina nada mu je da osvoji Ligu šampiona, ali je pitanje da li će prebroditi i osminu finala, jer nakon prvih 90 minuta ima minus - Borusija Dortmund je na „Vestfalenu” slavila 1:0 sjajnim golom Karima Adejemija u 63. minutu.

Mladi njemački reprezentativac je nakon kornera „plavaca” primio loptu na svojoj polovini i zaletio se na najskupljeg igrača u istoriji Premijer ligi, Enca Fernandesa.

I toliko ga je lako pretrčao, da su se mnogi zapitali da li vrijedi 121 milion eura, koliko je iskeširano Benfiki za Argentinca, a onda je nekadašnjoj nadi Bajerna ostao lakši dio posla - da predribla Kepu Arizabalagu i zatrese mrežu.

Tim Grejema Potera je zaslužio bolji rezultat, jer je češće prijetio i imao opasnije šanse, ali nije imao sreće, pogotovo u 38. minutu, kada je Žoao Feliks pogodio prečku.

I u 78. minutu je bio na pragu izjednačenja, jer je lopta prošla pored golmana Gregora Kobela nakon šuta Kalidua Kulibalija, ali ju je Emre Džan izbacio sa gol-linije.

U petom minutu sudijske nadoknade, Fernandes je mogao da se iskupi za kiks kod gola, ali je njegov sjajan udarac na još bolji način zaustavio Kobel.

A Benfika, koju je osvajač Mundijala sa Argentinom napustio na ne baš najljepši način, pokazala je da može i bez 22-godišnjeg veziste, jer je na gostovanju Klub Brižu slavila 2:0.

Presudile su dvije velike greške defanzivaca belgijskog tima - prvo je škotski štoper Džek Hendri naivno napravio penal nad Gonsalom Ramošom, koji je iskoristio Žoao Mario u 50. minutu, da bi u 88. lijevi bek Bjern Mejer očajno primio loptu, David Nereš mu je oteo i rutinski postavio konačni rezultat.

Revanši se igraju 7. marta.

Bonus video: