Gvardiola: Arsenal je bio bolji u prvom dijelu, a onda sam promijenio neke stvari

Mančester siti savladao Arsenal 3:1 i preuzeo prvo mjesto na tabeli

8233 pregleda 1 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters

Fudbaleri Mančester sitija savladali su sinoć Arsenal (3:1) i preuzeli vrh Premijer lige.

Akutelni šampioni imaju meč više od ekipe iz Londona, a sinoć su slavili golovima De Brujnea, Griliša i Halanda. Strijelac za Arsenal bio je Saka iz penala.

"U prvom poluvremenu je Arsenal bio mnogo bolji od nas. Mi nismo igrali sa pravim intenzitetom, možda zato što sam promijenio neke stvari i to nije bilo dovoljno dobro. U drugom poluvremenu smo bili mnogo agresivniji i mnogo bolji. I da, na kraju smo uspjeli", rekao je na kraju menadžer "građana" Pep Gvardiola.

Španac je pohvalio Bernarda Silvu.

"On je inteligentan fudbaler. Stavili smo ga u sredinu, nismo glupi da ga stavimo na lijevu stranu, gdje bi oni imali igrača više. Toliko je inteligentan da se odmah prilagodio. Počeo je na lijevoj strani, a završio na desnom krilu. Malo je igrača koji to mogu", izjavio je trener Sitija.

Gvardiola se osvrnuo i na činjenicu da je njegova ekipa sada lider Premijer lige.

„Ako dobiju tu utakmicu koju imaju manje od nas, oni su prvi. Ono što su oni uradili ove sezone je nevjerovatno, ali mi smo još tu. Liga će biti odlučena u posljednjih osam ili deset utakmica. A ostalo ih je 15. To je mnogo, a dolazi i Liga šampiona. Mnogo je to mečeva i zato je važno da smo sada tu gdje jesmo. Da smo izgubili imali bismo šest bodova manje, možda i devet hipotetički, a to poslije nije lako stići“, zaključio je menadžer Mančester sitija.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: