Terzić: Imali smo malo sreće i izuzetnog golmana

Borusija Dortmund savladala Čelsi (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona

3520 pregleda 0 komentar(a)
Terzić, Foto: Reuters
Terzić, Foto: Reuters

Fudbaleri Borusije Dortmund nastavili su sa dobrim partijama, sinoć savladali Čelsi (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona i upisali sedmu pobjedu u isto tolliko odigranih mečeva u 2023. godini.

Jedini gol za "milionere" je postigao Adejemi.

„Sjajan je osjećaj završiti ovakav meč kao pobjednička strana. Bilo je malo sreće i imali smo izuzetnog golmana. Ali nema potrebe da se nikome izvinjavamo što smo pobijedili, za to smo se izborili na terenu“ kazao je trener Borusije Edin Terzić nakon meča.

Povezani članci

16. Februar 2023.

Poter: Sve je odlično, samo moramo da postignemo gol

15. Februar 2023.

Adejemi ostavio Enca u prašini

Zaslužan za trijumf je i golman Kobel, koji je imao nekoliko dobrih intervencija.

„Dobro smo branili naš gol, mada smo im ponekad previše olakšali da uđu u posljednju trećinu i ugroze nas. Vidjeli ste koliko smo im šuteva blokirali, stvarno je bio izazov. Čelsi ima nevjerovatan kvalitet, ali Gregor Kobel je u nevjerovatnoj formi i znamo da kada stvari postanu zategnute, možemo da se oslonimo na njega", pohvalio je Terzić golmana.

Terzić je jednu stvar zamjerio igračima.

„Ono što nam je večeras zaista bilo potrebno su duži periodi posjeda. Mnogo smo dobro osvajali loptu na sredini terena, ali onda je olako i jeftino prepuštali rivalu. Na kraju, bilo je mnogo dobrih stvari – od kojih je najbolja rezultat“, zaključio je Edin Terzić.

Bonus video: