Arteta: I dalje vjerujemo da možemo da osvojimo titulu

Arsenal sinoć izgubio od Mančester sitija 3:1

2084 pregleda 0 komentar(a)
Arteta, Foto: Reuters
Arteta, Foto: Reuters

Fudbaleri Arsenala izgubili su sinoć od Mančester sitija (3:1) i aktuelnom šampionu prepustili prvo mjesto na tabeli.

Siti je poveo preko De Brujnea, a Arsenal do kraja prvog poluvremena uspio da izjednači kada je gol iz penala postigao Bukajo Saka. U nastavku su mrežu ekipe iz Londona tresli Griliš i Haland.

“Izuzetno je teško igrati na nivou koji oni zahtjevaju od vas da biste imali šansu da ih pobijedite. Mislim da smo mi uspjeli da dostignemo taj nivo i u mnogim momentima smo ih imali, ali ukoliko dopustite tri gola kao što smo mi uradili i prepustite im meč, posebno kada ne iskoristite velike šanse koje smo imali, njihove greške svode se na nulu. Šteta, jer smo ih zaista imali", rekao je nakon meča menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Novinare je zanimalo da li je pobjednika odlučio nedostatak iskustva u ekipi Arsenala.

"Ne znam da li je u pitanju iskustvo ili loša sreća. Nikada za sedam godina nisam video Tomijasua da igra onaj povratni pas koji je odigrao večeras. To je dio igre, a oni očigledno imaju kvalitet da te kazne", ocijenio je Arteta.

Španac i dalje vjeruje da ekipa može da osvoji titulu.

"Imam više vjere nego što sam imao prije utakmice zbog nivoa na kojem smo odigrali protiv Sitija. Htjeli su da igraju drugačiju igru od one koju mi igramo, a uz navijače koje imamo, možemo to da uradimo. Igrači i dalje vjeruju da mogu da osvoje titulu, mogu to da osjetim. Vjeruju da mogu to da urade", rekao je Arteta.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: