Le Gret nema legitimitet da ostane na čelu francuskog Saveza

Le Gret (81) je trenutno pod sudskom istragom zbog navodnog "seksualnog i moralnog uznemiravanja"

2090 pregleda 0 komentar(a)
Noel Le Gret sa Infantinom i Đanijem Emanuelom Makronom, Foto: Reuters
Noel Le Gret sa Infantinom i Đanijem Emanuelom Makronom, Foto: Reuters

Dosadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Gret nema legitimitet da ostane na čelu te organizacije, pošto je njegov način upravljanja i ponašnja prema ženana "nekompatibilan" sa obavljanjem funkcije, pokazala je juče objavljena revizija vlade.

Le Gret (81) je trenutno pod sudskom istragom zbog navodnog "seksualnog i moralnog uznemiravanja", a prijavu je podnijela Sonja Suid, agent nekoliko francuskih reprezentativaca.

Revizija Generalnog inspektorata za obrazovanje, sport i istraživanje, zaključila je da je Le Gretovo ponašanje prema ženama bilo neprikladno.

"Misija smatra da gospodin Le Gret više nema neophodan legitimitet za upravljanje i predstavljanje francuskog fudbala", navodi se u revizorskom izvještaju.

U izvještaju se takođe kritikuje način na koji je Le Gret vodio Savez, dodajući da je to "veoma centralizovano obavljanje vlasti".

Le Gret, koji je prošlog mjeseca bio kritikovan zbog nepoštovanja prema legendarnom igraču i treneru Zinedinu Zidanu, pristao je da se privremeno povuče sa funkcije, dok Izvršni odbor Saveza u potpunosti ne razmotri nalaze revizije.

Privremeno je za predsjednika FFF-a imenovan dosadašnji potpredsjednik Filip Dijalo.

Bonus video: