Dečić testira novi tim protiv Iskre

Tuzani sjutra od 14 sati sa puno promjena u timu dočekuju "fenjeraša" Iskru na stadionu OFK Titograda (14 h)

3714 pregleda 5 komentar(a)
Dečić je tokom zimska pauze ostao bez 10 fudbalera, Foto: FSCG
Dečić je tokom zimska pauze ostao bez 10 fudbalera, Foto: FSCG

Proljećnu polusezonu u „Meridijanbet“ 1. CFL - u, fudbaleri Dečića počinju sjutra utakmicom sa Iskrom. Tuzani će, zbog rekonstrukcije stadiona „Tuško polje“, domaćini biti na stadionu OFK Titograda na Starom aerodromu od 14 sati.

Tuzani su u prvenstvo ušli sa velikim ambicijama, ali kasne devet bodova za vodećim dvojcem, Sutjeskom i Budućnosti.

"Imali smo dosta problema u ovom pripremnom periodu. Otišao je veliki broj igrača, puno je i novih fudbalera. U posljednjih sedam dana došla su tri fudbalera - Marković, Petraci i Šarkić, i oni su nam donijeli potrebno osvježenje. Problem nam je predstavljala i situacija, odnosno zemljoteres tokom naših priprema u Turskoj. Ostali smo dva dana u nekom vakuumu, vratili se autobusom i zbog toga nismo ni igrali generalnu provjeru protiv Grblja. Imamo i problema sa bolesnim igračima, jer se u poslednjih desetak dana razboljelo pet-šest igrača, a za ovu utakmicu su nam potrebni potpuno spremni fudbaleri. No, ja sam otimista i nadam se dobrom startu", kazao je trener Tuzana Vladimir Gaćinović.

On će u najjačoj crnogorskoj ligi debitovati protiv "fenjeraša" Iskre.

"Gledao sam par utakmica Iskre. Radi se o dobroj i ekipi koja je dugo na okupu. U odnosu na prošlu sezonu imaju mali broj promjena u igračkom kadru, i brzi su, odlično uigrani. Pred zimsku pauzu su pobijedili Budućnost sa 3:0, što potvrđuje izjednačenost lige i da nema autsajdera. A igraće u gotovo istom sastavu u kojem su i tada. Ali, ponavljam, optimista sam i nadam se pobjedi", zaključio je Gaćinović.

Dečić ecvrospke ambicije ima priliku da ispuni u Kupu Crne Gore, jer su Tuzani polufinalisti.

Bonus video: