Brnović: Igrali smo dobro, greške se dešavaju; Striković: Šampionsko izdanje

Sutjeska savladala Jezero (4:2), dočekala kiks Budućnosti u Petrovcu (1:1) i osamostalila se na vrhu tabele

6336 pregleda 1 komentar(a)
Radost igrača Sutjeske na današnjem meču, Foto: FSCG
Radost igrača Sutjeske na današnjem meču, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske savladali su danas u Nikšiću Jezero (4:2) u 20. kolu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige i uspješno otvorili drugi dio šampionata.

Sutjeska je vodila 1:0 i 2:1, Jezero dva puta stizalo do izjednačenja, ali su iznenađenje spriječili Vuk Striković koji je postigao dva pogotka, te Novica Eraković koji je meč završio sa tri asistenije. Nikšićani su, u međuvremenu, dočekali kiks Budućnosti u Petrovcu (1:1) i nakon 20. kola sami su na vrhu tabele sa dva boda više od velikog rivala.

"Raduje me povratak, pet mjeseci nisam igrao. Postigli smo četiri pogotka, imali pravo šampionsko izdanje. Nadam se da ćemo ovako igrati u nastavku, te da ću i ja nastaviti sa dobrim partijama i golovima", kazao je Striković, koji se vratio na teren nakon što je veći dio prvog dijela sezone propustio zbog povrede.

A koliko Novica Eraković znači ekipi, te koliko je pojačanje to što je ostao u Nikšiću, pokazuje i današnje izdanje. Reprezentativac je tri puta asistirao, kreirao je pobjedu kraj Bistrice.

"Počeli smo sjajno, postigli četiri pogotka i u šampionat prenijeli sve ono što smo radili na pripremama. Odličan uvod u nastavak prvenstva", poručio je Eraković.

Trener Nenad Brnović bio je zadovoljan osvojenim bodovima, a nada se da će u nastavku prvenstva sve biti lakše.

"Uvijek je teško prvo kolo. Igrali smo dosta dobro, ali smo napravili i neke greške, pa nas je Jezero kaznilo dva puta. Kada se sve sagleda - postigli smo četiri pogotka, kontrolisali utakmicu i nadam se da će od narednog kola ići mnogo lakše. Jednostavno, svaku moramo da idemo na pobjedu u svakom meču. Greške se dešavaju, a potrudićemo se da ih u narednom periodu smanjimo. Danas smo stvorili mnogo šansi, u prvom poluvremenu smo mogli još golova da postignemo, ali je najbitnije da smo osvojili tri boda", poručio je Brnović.

Prvenstvo se nastavlja u četvrtak, a Sutjeska gostuje Mornaru.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: