Jovetić propušta i Borusiju Dortmund

Napadač Herte i crnogorske reprezentacije počeo da trenira individualno, ali je još nejasno kada će se vratiti na teren

8182 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Hertha BSC
Foto: Hertha BSC

Iako je tokom sedmice bilo naznaka da bi Stevan Jovetić mogao da se vrati na teren ovog vikenda, crnogorskog reprezentativca neće biti u protokolu za sjutrašnje gostovanje berlinskog tima protiv Borusije u Dortmundu, u 21. kolu Bundeslige.

Jovetić je skoro četiri mjeseca van stroja zbog povrede mišića, posljednji meč odigrao je još 28. oktobra prošle godine, u Bundesligi protiv Verdera iz Bremena.

Propustio je od tada osam prvenstvenih duela berlinskog tima, a nije igrao ni tokom zimske pauze na prijateljskim mečevima.

O njegovom opravku je je prije desetak dana govorio trener Herte Sandro Švarc, navodeći da se pauza bliži kraju i da bi 33-godišnji napadač uskoro mogao da se vrati na teren.

Njemački mediji pišu da je Jovetić prije nekoliko dana počeo da trenira individualno.

"Prije nego što se uopšte počne da razmišlja o povratku u ekipu, Jovetić prvo mora da se vrati punom treningu, s ekipom", navodi njemački "Ligainsider", ističući da je Crnogorac počeo prekasno da bi bio barem na klupi za gostovanje u Dortmundu.

Herta u 22. kolu, narednog vikenda (25. februar) čeka Augzburg, dok 5. marta dočekuje Bajer Leverkuzen. Moguće da će se Jovetić u jednom od ta dva meča napokon zaigrati.

Do reprezentativne akcije, ostalo je još pet utakmica Herte, dovoljno ili ne da crnogorski napadač zaigra i uđe u kakav-takav ritam.

Crna Gora krajem marta počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, gostovanjem Bugarskoj u Razgradu i domaćim mečom protiv Srbije.

Bonus video: