„Farmaceuti” dočekali Matiju Marsenića

Mladi crnogorski fudbaler koji je prije skoro dvije godine potpisao za Bajer Leverkuzen konačno stekao pravo da igra za omladinsku selekciju

3481 pregleda 6 komentar(a)
Matija Marsenić u prodoru, Foto: Privatna arhiva
Matija Marsenić u prodoru, Foto: Privatna arhiva

Matija Marsenić je 3. januara napunio 18 godina i konačno postao fudbaler Bajera iz Leverkuzena.

Konačno i - zvanično, jer je mladi vezni fudbaler dio velikog kluba već skoro dvije godine, u ljeto 2021. je potpisao i prvi ugovor, ali zbog komplikovanih i strogih pravila o registraciji maloljetnih fudbalera, posebno iz zemalja van EU, do sada je trenirao i igrao prijateljske utakmice prvo za U 17, pa za U 19 tim.

Punoljetstvom je dobio i puni “status” u “farmaceutima”.

”Matija, koji trenira sa nama već dugo, konačno može da igra i donijeće nam mnogo na sredini terena”, kazao je trener Bajerovog U 19 tima Sven Hubšer.

Matija je kao talentovani dječak iz Berana skrenuo pažnju njemačkih klubova, a u Leverkuzenu su prepoznali njegov potencijal i bili su spremni da ga čekaju toliko dugo.

I prije nego što je stekao pravo nastupa sa njim su potpisali ugovor do 30. juna 2025. godine, što je, na neki način, i dokaz da u njemu vide igrača, koji bi mogao da ostavi trag.

”Strpljenje se isplatilo, jedva sam čekao momenat kada ću da igram za Bajer u zvaničnim mečevima. Sjajno mi je u klubu bilo i do sada, imao sam sve uslove i svu pažnju, sada želim da se potpuno dokažem”, kaže Marsenić.

Marsenić prilikom potpisivanja ugovora
Marsenić prilikom potpisivanja ugovorafoto: Privatna arhiva

Kao član U 19 tima ne samo da je trenirao sa svojom generacijom, već je više puta bio i na treninzima prve ekipe, koju vodi Ćavi Alonso...

”Za mlade igrače to je velika čast, neprocjenjivo iskustvo i veliki podstrek u karijeri, kada se dobije šansa da se vježba za iskusnim i sjajnim igračima, kojih je u Bajeru mnogo - Virc, Šik, Demirbaj, Palasios... i naravno da se radi sa trenerom kakav je Ćavi Alonso, svojevremeno jedan od najboljih veznih igrača svijeta”, priča Matija.

Zna, međutim, da je to prvog tima veliki put, da je prepreka mnogo, ali ističe da je spreman da se bori za svoje mjesto...

”Sada, kada sam konačno dobio dozvolu da igram, fokusiran sam potpuno na U 19 sastav, želim da pokažem koliko vrijedim, iz meča u meč. Bio sam strpljiv, vjerujem da će strpljenje da se isplati”, kaže Marsenić, koji je nastupao za kadetsku selekciju Crne Gore.

Omladinski (U 19) sastav Bajera igra u A juniorskoj Bundesligi, grupa Zapad, protiv vršnjaka iz Kelna, Dortmunda, Šalkea, Menhengladbaha...

Bonus video: