Klop: Radujemo se mečevima sa Realom; Anćeloti: Biće spektakularne utakmice

Liverpul sjutra (21) dočekuje Real Madrid u prvom meču osmine finala Lige šampiona

4295 pregleda 0 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

U reprizi prošlogodišnjeg finala, fudbaleri Liverpula i Real Madrida sastaće se sjutra (21) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Predstojeći meč na Enfildu biće deseti duel ta dva tima u evropskim takmičenjima, a Madriđani trenutno vode sa 5:3. Posljednju pobjedu upisali su prošle godine u finalu Lige šampiona kada su u Parizu pobijedili sa 1:0, osvojivši 14. titulu prvaka Evrope.

Real je bio bolji i u četvrtfinalu sezone 2020/21. Real je tada na domaćem terenu slavio sa 3:1, dok je na Enfildu bilo 0:0.

Real i Liverpul su igrali i u finalu 2018, a španski tim je u Kijevu bio bolji sa 3:1. Madridski klub je dobio i obje utakmice u grupi u sezoni 2014/15, sa 1:0 i 3:0.

Liverpul je posljednji put slavio u osmini finala 2009. godine ostvarivši dvije pobede (4:0, 1:0). Liverpul i Real su bili na suprotnim stranama i u finalu 1981. godine, a Englezi su pobijedili sa 1:0.

Anćeloti
Anćelotifoto: Reuters

"Znam da smo igrali protiv Real Madrida u nekoliko finala, ali nije tako često da se naša dva kluba sastaju u dvomeču, tako da sada možemo da se radujemo što će se to desiti", rekao je trener Liverpula Jirgen Klop.

"Znamo i da je Real rekorder, ali ni naš učinak nije tako loš. Povrh svega, znamo da imamo Enfild i svi znaju šta to znači", dodao je on.

Trener Real Madrida je rekao da će predstojeća utakmica biti "veoma zabavna i teška".

"Biće sjajna atmosfera na Enfildu, ali i u Madridu. Biće to spektakularne utakmice", rekao je Karlo Anćeloti.

Bonus video: