Loris Karijus na golu Njukasla u finalu Liga kupa?

Liverpulov tragičar iz finala Lige Šampiona 2018. godine će vjerovatno biti startni golman Njukasla u finalu Liga kupa Engleske

2035 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nufc.co.uk
Foto: Nufc.co.uk

Njemački golman, Loris Karijus, trebao bi da se nađe između stativa u finalu Liga kupa koje će se odigrati 26. februara na Vembliju gdje će protivnik "svrakama" biti Mančester Junajted.

Naime, prvi golman ekipe, Nik Poup, je na utakmici sa Liverpulom dobio direktan crveni karton, što znači da neće moći da nastupa na naredna tri meča tima unutar domaćih takmičenja.

Njegova rezerva, Martin Dubravka, neće biti u konkurenciji zato što je ove sezone već igrao u Liga kupu za "crvene đavole".

Karius, koji je posljednju takmičarsku utakmicu odigrao prije ravno dvije godine, dok je nastupao za Union Berlin, još uvijek nije debitovao za klub sa sjevera Engleske.

Trener Edi Hau, ipak, vjeruje Njemcu:

"Razlog zašto smo ga doveli jeste njegovo iskustvo u velikim mečevima. Nemam nikakvu sumnju u njegovu sposobnost da odradi posao kako treba."

Njukaslu je ovo prilika da osvoji veliki trofej nakon 68 godina čekanja, a Kariusu da se iskupi za katastrofalno izdanje protiv Reala Madrida, kada je bio direktan krivac za dva gola "merengesa".

Bonus video: