Liverpul sanja osvetu Realu

Osmima finala Lige šampiona, kakav meč na “Enfild roudu” - Liverpul u reprizi prošlogodišnjeg finala dočekuje Real Madrid (21 h). Napoli gostuje Ajntrahtu u Frankfurtu

9536 pregleda 0 komentar(a)
Darvin Nunjes bi trebalo da zaigra, uprkos povredi ramena, Foto: Reuters
Darvin Nunjes bi trebalo da zaigra, uprkos povredi ramena, Foto: Reuters

Od finala u Parizu je prošlo devet mjeseci, a Liverpul i Real Madrid se ponovo sastaju u Ligi šampiona. Ovog puta nešto ranije - već u osmini finala, a prvi meč je na programu večeras (21) na “Enfildu”.

Prethodnih devet mjeseci je bilo veoma turbulentno za ekipu Jirgena Klopa. Liverpul je prošle sezone u jednom trenutku bio kandidat za četiri trofeja, do samog kraja se borio za titulu u Premijer ligi, a ove sezone može da se nada još samo peharu u Ligi šampiona. “Redsi” su sezonu otvorili trijumfom u Komjuniti šildu, ali su eliminisani iz FA i Liga kupa, dok su se u Premijer ligi davno oprostili od titule.

- Jedva čekam utakmicu, a radujem se i revanšu u Madridu. U meč moramo da uđemo sa poštovanjem. Imaju Tonija Krosa, Luku Modrića, Karima Benzemu, Vinisijusa - igrače svjetske klase. Biće teško, ali ovo je Liga šampiona. Nije nemoguće da ih savladamo. Ovo su najveće utakmice na svijetu i srećan sam što učestvujem u njima - kazao je Klop na konferenciji uoči utakmice.

Njemac se osvrnuo na prošlogodišnje finale i Realov nevjerovatan put do 14. pehara u Ligi šampiona u istoriji.

- Protiv Mančester sitija i PSŽ-a je izgledalo da su na pragu eliminacije. U finalu smo pokušali da ih pobijedimo, ali nismo uspjeli. To je njihov kvalitet. Neki fudbaleri Reala su ovo takmičenje osvajali pet puta - rekao je Klop.

Liverpul je posljednjih dana podigao formu. Ekipa je nakon Mundijala igrala loše, teško je postizala golove, ali je u prethodnih sedam dana savladala Everton i Njukasl bez primljenog pogotka i najavila bolja izdanja.

Liga šampiona
foto: Graphic News

- Potrebni su nam dobri rezutati. U velikoj mjeri pomažu dobrom raspoloženju. Očekujem i podršku ‘Enfilda’. Srećan sam što navijači mogu da vide da smo u boljoj formi - smatra Klop, koji je kazao i da postoji šansa da Darvin Nunjes bude u sastavu. Urugvajac je povrijedio rame u subotu protiv Njukasla.

Sa druge strane, ako neko zna da igra nokaut mečeve Lige šampiona onda je to Real Madrid. Ne treba mnogo podsjećati na put Madriđana do trofeja prošle godine i na epske mečeve sa Pari Sen Žermenom, Čelsijem i Mančester sitijem.

20 trofeja Lige šampiona imaju Real Madridi i Liverpul - “kraljevski klub” je čak 14 puta bio prvak Evrope, “redsi” su se radovali u šest navrata

- Biće sjajna atmosfera na “Enfildu”, ali i u Madridu. Očekujem spektakularne utakmice. Želimo da uradimo dobar posao. Biće teško, ali mi se radujemo utakmicama u Evropi - poručio je trener Reala Karlo Anćeloti, koji je poručio da bi u startnoj postavi mogao da bude Karim Benzema.

- U dobrom je stanju. Oporavio se i biće u startoj postavi - rekao je Italijan.

Anćeloti je komentarisao dobru formu rivala.

- Liverpul je kvalitetna ekipa. Očekujem da vrše pritisak od prvog do posljednjeg minuta. Spremni smo na to - poručio je Anćeloti.

U sjenci meča na Ostrvu, Ajntraht će u Frankfurtu dočekati Napoli koji je trenutno možda i najbolja ekipa u Evropi. Napolitanci su lideri Serije A, broje dane do Skudeta, koji se pod Vezuvom čeka više od tri decenije, a dvomeč protiv njemačke ekipe prilika je za korak naprijed u Evropi.

- Ajntraht je veoma agresivna ekipa. Koristi razne stilove igre, a iskusnii su kada je riječ o nokaut mečevima. Prošle sezone su osvojili Ligu Evrope, drugo po rangu takmičenje. Igraju u sistemu 4-5-1. Neće biti lako - rekao je trener Napolija Lućano Spaleti.

Italijanski strateg je nedavno kazao da će njegova ekipa pokušati da osvoji i pehar Lige šampiona.

- To je naša odluka. Pokušaćemo da postignemo nešto zbog ovih navijača. Moramo da budemo ponosni na ljubav koju nam Napolitanci pružaju i da to prenesemo na teren - poručio je Spaleti.

Ajntraht nastavlja evropsku bajku. Nakon što je prošle sezone osvojio Ligu Evrope, tim iz Frankfurta je dobio priliku da igra u Ligi šampiona gdje je u grupi sa lisabonskim Sportingom, Olimpikom iz Marseja i Totenhemom izborio nokaut fazu.

- Očekujem fantastičnu atmosferu. Igramo sa ekipom koja je u sjajnoj formi, ali naš cilj je jasan - želimo u četvrtfinale. Biće pun stadion, fantastična atmosfera - smatra trener njemačke ekipe Oliver Glasner.

Na pitanje šta očekuje od rivala, Glasner je odgovorio:

- Napoli nije tipična italijanska ekipa. Igraju veoma agresivno bez lopte, sa visokim presingom. Dobro su odigrali grupnu fazu, primili malo golova. Igraju u formaciji 4-3-3, kompaktni su. Važno je da budemo složni i da ih natjeramo da se brane. Pripremili smo za ovu utakmicu - uvjerava Glasner.

Revanši su na programu 15. marta.

Bonus video: