Hofman nerješiva enigma za Bajern

Njemački reprezentativac heroj pobjede nad Bavarcima i fudbalskog vikenda u Evropi

2381 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS / Thilo Schmuelgen
Foto: REUTERS / Thilo Schmuelgen

Od sezone 2017/2018, Bajern ni od jednog tima u Bundesligi nije izgubio više od tri puta. Ne računajući Borusiju Menhengladbah - tim sa “Borusija Parka” je u tom periodu čak šest puta srušio najveći njemački klub, a u subotu peti put zaredom nije izgubio.

Najzaslužniji za pobjedu (3:2) je njemački reprezentativac Jonas Hofman, koji je zatresao mrežu doskorašnjeg saigrača Jana Zomera, ali i namjestio golove Larsu Štindlu i Markusu Tiramu.

Vikend u “ligama petice” su obilježili i sjajni golovi iz slobodnih udaraca Borne Sose, Džejmsa Vord-Prauza, Marka Rojsa i Lionela Mesija, izvrsne odbrane Alisona...

Predstavljamo igrače koji su obilježili fudbalski vikend:

GOLMAN

Alison (Liverpul) - činilo se da su “redsi” završili sve na gostovanju Njukaslu u 22. minutu, jer su vodili 2:0, a golman “svraka” Nik Poup je dobio crveni karton. Tako nisu mislili igrači Edija Haua, stvorili su mnogo šansi, ali je Brazilac bio sjajan.

ODBRANA

Tijao (Milan) - Stefano Pioli je zbog problema sa odbranom promijenio sistem igre, odlučio da igra sa trojicom pozadi, a to je odlično iskoristio mladi Njemac, koji je u pobjedi nad Moncom (1:0) bio neprelazan.

Sosa (Štutgart) - “švabe” prvi put nakon 31 meča nisu primile gol na svom terenu, a hrvatski lijevi bek je jedan od najzaslužnijih za to. Izvanrednu partiju je krunisao majstorskim golom iz slobodnjaka.

VEZNI RED

Vord-Prauz (Sautempton) - “sveci” su i dalje na začelju Premijer lige, ali su dobili vjetar u leđa pobjedom na gostovanju Čelsiju. Kapiten je dao jedini gol iz slobodnog udarca, što mu je 17. put u Premijeršipu da tako trese mrežu. Rekorder je Dejvid Bekam sa 18.

Roberto (Barselona) - gol i asistencija momka koji je često bio osporavan donijeli su “blaugrani” pobjedu nad Kadisom.

Hofman (Borusija Menhengladbah) - Bajern peti put zaredom nije pobijedio “ždrijepce”, a blistao je 30-godišnji njemački reprezentativac.

Bruno Fernandeš (Mančester junajted) - “crveni đavoli” su savladali Lester 3:0, a Portugalac je odigrao gotovo perfektan meč i od portala Sofascore dobio ocjenu 9,7.

NAPAD

Rojs (Borusija Dortmund) - kapiten “milionera” je u pobjedi nad Hertom (4:1), kojom se velikan sa “Vestfalena” izjednačio na čelu Bundeslige sa Bajernom i Union Berlinom, sjajno pogodio iz slobodnog udarca i asistirao Karimu Adejemiju.

Rašford (Mančester junajted) - da je igrač u najboljoj formi na svijetu, 25-godišnji napadač je dokazao sa nova dva gola Lesteru.

Mbape (PSŽ) - i as “svetaca” je dva puta pogodio i bio jedan od heroja preokreta protiv Lila.

Imobile (Lacio) - predugo je trajao post kapitena Lacija u Seriji A, nije zatresao mrežu preko 300 minuta, a onda je pogodio dva puta za devet minuta (jednom na asistenciju Adama Marušića) i presudio Salernitani.

Bonus video: