Šampionski Real, amaterski Liverpul

Nestvaran meč na "Enfild roudu", Liverpul vodio 2:0, Real pobijedio 5:2. Na korak od četvrtfinala Lige šampiona je i Napoli, koji je slavio u Frankfurtu sa 2:0.

13468 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tek su odigrani prvi mečevi osmine finala Lige šampiona, no četvrtfinalisti se valjda znaju, barem kada su u pitanju večerašnji dueli - Real Madrid i Napoli već su bukirali karte za narednu rundu.

Prvak Evrope bio je goropadan protiv Liverpula na "Enfild roudu", u reprizi prošlogodišnjeg finala, od 2:0 za tim Jirgena Klopa stiglo se do nejverovatnih 5:2 za ekipu koji vodi Karlo Anćeloti.

Napoli je, s druge strane, seriju iz Serije A, iz Italije, nastavio u Njemačkoj - komotnih 2:0 protiv Ajntrahta u Frankfurtu za najavu fešte na stadionu "Dijego Armando Maradona" u revanšu.

Vatromenta utakmica odigrana je u Liverpulu, oba tima su pokazala odlike i amaterskog i šampionskog tima, s tim što je ovo drugo mnogo više bilo na strani Madriđana, koji su 20 minuta igrali kao "amateri", a 70 kao prvaci Evrope.

Sjajan gol petom Darvina Nunjesa u 270. sekundu, najbrži u istoriji na "Enfild roudu" u Ligi šampiona, pa pogodak Mohameda Salaha nakon početničke greške Tiba Kurtoe, lansirali su domaće - bilo je 2:0 nakon 14 minuta, navijači su bili u transu, revanš za poraze u finalima LŠ 2018. i 2022. već je bio "serviran".

No, Liverpul je 8. na tabeli Premijer lige, igra katastrofalnu sezonu, sve probleme koje Klop ima u Engleskoj nisu mogli da se sakriju.

Liverpul
foto: Reuters

Od šampionskog, "redsi" su se momentalno pretvorili u amaterski tim, Alison je branio kao početnik, defanziva tima bila toliko porozna da je Real probijao sa svih strana, a Vinisijus, Benzema i Modrić plesali travnjakom - pet golova "kraljevskog kluba", dva do poluvremena, prava lekcija Liverpulovom timu i najava formalnosti u revanšu za tri sedmice.

Redom - Vinisijus je majstorijom smanjio na 2:1 u 21. minutu, potom ni kriv ni dužan u 36, kada ga je Alison pogodio u nogu, radovao se za 2:2, Militao je u 47. glavom gađao za 2:3, Benzema u 55. uz malo sreće poentirao za 2:4, a u 67. znalački, nakon kontre, "potpisao" konačnih 2:5.

Nema više pravila gola u gostima, Liverpulu trebaju tri u Madridu za produžetke - možda je Klopov tim u nekom "ludilu" i sposoban da pogodi toliko puta, ali da ne primi niti jedan - to je već teška misija...

Napoli je, s druge strane, promašio penal u Njemačkoj, Trap je odbranio Kvaracheliji, ali to nije uzdrmalo lidera Serije A, naprotiv - Osimen, pa Di Lorenco, pokazali su, i potvrdili, da je razlika u kvalitetu prevelika...

Bonus video: