Jukić i Medojević pogađali na Malti

Omladinska reprezentacija Crne Gore pobijedila domaćina sa 2:1 u prijateljskom meču

2446 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Omladinska reprezentacija Crne Gore pobijedila je Maltu sa 2:1 u prijateljskom meču u Te Kaliju, u drugom kontrolnom duelu dva tima igranom u tri dana. U ponedjeljak je bilo neriješeno 0:0.

Izabranici Gorana Perišića ponovo su igrali bolje od domaćina, s razlikom što su ovoga puta uspjeli da konkretizuju nadmoć na terenu i slave ranim golovima Marka Jukića i Nikole Medojevića.

- Još jedna dobra utakmica za nas u kojoj smo odigrali odlično prvo poluvrijeme, postigli dva gola, mogli još koji, ali i primili jedan poslije individualne greške u zadnjoj liniji. U drugom poluvremenu su svi igrači sa klupe dobili šansu, a ritam je pao prije svega, jer je većina igrača u jeku pripremnog perioda. Sigurno nas čeka ogroman posao u narednom period, kako bi u kvalifikacijama na jesen bili na nivou koji želimo, istakao je selektor Goran Perišić.

Sve vrijedno na terenu u večerašnjem meču viđeno je u prvom poluvremenu.

Prvu šansu na meču imala je Crna Gora već u 8. minutu, kada je Marko Vračar dao loptu za Marka Jukića, koji je zaustavljen u posljednjem trenutku.

Ipak, samo tri minuta kasnije, vođsto “sokola” - Matija Delić je presjekao pas na centru, uposlio Vračara, koji je asistirao Jukiću za 0:1.

Dobru igra Crna Gora je već u 17. minutu krunisala drugim golom. Balša Mrvaljević je pokrenuo napad, dodao za Nikolu Medojevića, koji je sa ivice šesnaesterca uputio snažan udarac lijevom nogom i postigao lijep pogodak za 0:2.

Konačan rezultat postavljen je dva minuta kasnije, kada je Endi Borg savladao Benjamina Krijestarca.

U nastavku je najbolju šansu imala Crna Gora. U 75. minutu, nakon dobrog prodora Luke Bubanje, lopta je stigla do Harisa Durakovića, koji je šutirao pravo u golmana.

Ova generacija U19 reprezentacije biće u oktobru domaćin preliminarnog turnira kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a rivali su Engleska, Austrija i Vels.

Crna Gora je igrala u sastavu: Krijestarac, Vukićević, Bubanja, Camaj, Delić (85. Martinović), Medojević (85. Adrović), Mrvaljević (46. Radonjić), Popović (77. Radulović), Jukić (69. Duraković), Vračar (85. Adrović), Radojević.

Bonus video: