Remi u londonskom derbiju, Junajted nije imao milosti prema Evertonu i Runiju

Prekinut niz od četiri pobjede prvaka Engleske
88 pregleda 0 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: Reuters
Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2017. 17:04h

Ni nakon šest godina Arsenal nije pobijedio Čelsi na "Stamford bridžu", ali je ovog puta makar zaustavio pobjednički niz aktuelnog prvaka Engleske.

U londonskom derbiju nije bilo golova, pa su "plavci" prekinuli seriju od četiri trijumfa u Premijer ligi i Ligi šampiona.

Nakon dvije velike šanse na obje strane u prvom poluvremenu (Petr Čeh odbranio šut Pedra Rodrigesa, Aron Ramzi pogodio stativu), Čelsi je bio taj koji je u drugom dijelu tražio trijumf, ali uradio je premalo pred golom "tobdžija".

Arsenalu je poništen i pogodak Škodrana Mustafija zbof ofsajda, a tim Antonija Kontea ni ovaj meč nije mogao da prođe bez crvenog kartona.

Zaradio ga je David Luiz koji je u 87. minutu dobio drugi žuti karton zbog oštrog faula nad Seadom Kolašincem.

"Svaka utakmica sa Arsenalom je teška, kako nama tako i njima. Znali smo da nas ovako nešto čeka, zato je ovaj remi dobar rezultat. Ne volim da komentarišem suđenje, ali neka svi vide čemu je prethodio start Luiza nad Kolašincem. Poštujemo arbitre, ali je čudno da treći meč zaredom protiv Arsenala završavamo sa desetoricom igrača", istakao je Konte, čiji tim nije dao gol prvi put poslije 27 mečeva na svom terenu.

Arsenu Vengeru se dopao Arsenal u derbiju...

"Mogli smo da pobijedimo ovaj meč. Morali smo da budemo malo slobodniji s loptom u nogama u završnici, jer smo u polju sve odradili gotovo perfektno", istakao je Francuz nakon prvog remija Arsenala u sezoni.

Mančester junajted drži korak za Mančester sitijem (rivali na prvom mjestu imaju po 13 bodova), nakon što je savladao Everton (4:0) u meču koji će se pamtiti i po povratku Vejna Runija na "Old traford".

Legendarni as "crvenih đavola" je dobio ovacije sa tribina, ali na terenu je uglavnom sve išlo onako kako je zamislio Žoze Murinjo.

Antonio Valensija je evrogolom već u 4. minutu najavio trijumf Junajteda, a tri boda su u finišu potpisali Henrih Mhitarjan u 84, Romelu Lukaku u 90. i Antoni Marsijal iz penala u 92.

Junajted je u naletu, a Everton u krizi, jer nije pobijedio već šest utakmica, a ima četiri poraza zaredom i gol-razliku 0:12!

Rezultati

Mančester junajted - Everton 4:0

Valensija 4, Mhitarjan 84, Lukaku 90, Marsijal (penal) 90+2.

Čelsi - Arsenal 0:0

Subota

Hadersfild - Lester 1:1

Liverpul - Barnli 1:1

Njukasl - Stouk 2:1

Votford - Mančester siti 0:6

VBA - Vest Hem 0:0

Kristal Palas - Sautempton 0:1

Totenhem - Svonsi 0:0

Petak

Bornmut – Brajton 2:1.

Tabela

Bonus video: