Lideri protiv beštija: Sutjeska traži trijumf protiv Mornara, Budućnost konačno rješava rebus zvani Dečić

Danas se igraju utakmice 21. kola Meridianbet 1. CFL - Sutjeska želi prekid lošeg niza sa Mornarom u Baru, Budućnost ima isti motiv protiv Dečića pod Goricom

3722 pregleda 7 komentar(a)
Dečić je “zadužio” Budućnost u ovoj sezoni, Foto: FK Budućnost
Dečić je “zadužio” Budućnost u ovoj sezoni, Foto: FK Budućnost

U neuobičajenom terminu - četvrtak, danas će biti odigrano drugo proljećno, a 21. kolo, Meridianbet 1. CFL-a.

Neuobičajen je i podatak da jedna od liga sa najmanjim Uefa koeficijentom prva u nepredvidivosti. Po bukmejkerima, koeficijent iznenađenja je čak 20, što daje prvoligaškom karavanu dozu uzbudljivosti. Drugo na listi je prvenstvo Litvanije sa koeficijentom 14.

Iznenađenja nisu izostala ni za vikend, a danas će pokušati da ga napravi Dečić u derbiju pod Gorciom od 18 sati, dok dva sata ranije aktuelni prvak i lider Sutjeska gostuje Mornaru. U derbiju začelja Iskra dočekuje Rudar od 15 časova, a fudbalski dan od 13 sati otvaraju dueli Jedinstvo Franca - Petrovac i Jezero - Arsenal.

Sutjeska je pobjedom nad Jezerom iskoristila remi Budućnosti u Petrovcu i ima dva boda više do najvećeg rivala. Barani su pobjedom u Pljevljima u prošlom kolu prekinuli niz loših rezultata s Rudarom, a nisu ove sezone poraženi od “plavo-bijelih”. U Baru je bilo 2:1, a u Nikšiću 1:1.

- Jesmo favoriti, ali u ovu utakmicu moramo da uđemo oprezno. Mornar je u gostima savladao ekipu Rudara, u prelaznom roku se pojačao, doveo iskusnog Bećiraja i još nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, individualaca... Biće teško, sigurno - kazao je Nenad Brnović, trener Sutjeske.

A derbi je prilika da Budućnost iskoristi loš momenat Tuzana, koji su imali brojnih problema od puno odlazaka, čak 10, a pojačanja su došla kasno. Uz to, zdravstveni bilten i problemi u ekipi Vladimira Gaćinovića uticali su na lošu igru i poraz od “fenjeraša” Iskre na startu proljeća. A Budućnost je, sa druge strane, odigrala dobro, ali je loša realizacija koštala gubitka dva boda.

- Osim rezultata ništa ne bih promijenio u našoj igri, dobro smo stajali na terenu na startu proljeća, imali smo pristup i pozitivan stav. Možda je samo stanje terena bilo naš kamen spoticanja, ali na našem imamo priliku da i realizaciju popravimo. Cilj nam je titula i svi u ekipi shvatamo ozbiljnost situacije. Dečić ulaže, dovodi dobre igrače, a s Zorićem sam igrao u Čačku, odličan je fudbaler. Izgubili smo ove sezone pod Goricom od njih 2:0, respektujemo ih, ali ako ponovimo igru iz Petrovca nećemo imati problema - smatra krilni napadač “plavih” Filip Knežević.

Uz taj poraz, Budućnost je eliminisana od Dečića u Kupu Crne Gore, u Tuzima na penale, a na domaćem meču Dečića na Zlatici u prvenstvu nije bilo golova.

- Veoma je važno da nakon lošeg otvaranja polusezone pokažemo karakter i kvalitet koji nesporno imamo. Svjesni smo da na prethodnoj utakmici nismo pokazali apsolutno ništa i ovu utakmicu gledamo kao priliku da se izdignemo i uđemo u niz pozitivnih igara i rezultata. Budućnost kao i svake godine ide na trofeje, što je pokazala i u prelaznom roku dovođenjem nekoliko provjerenih pojačanja. Nama motiva neće nedostajati, znamo da moramo biti na 100 odsto da bismo ostvarili cilj - pobjedu. Osim toga, i ambijent će biti pravi fudbalski i želimo da se na pravi način predstavimo navijačima - istakao je prvotimac Tuzana, Igor Ćuković.

PAROVI 21. KOLA

Jedinstvo Franca - Petrovac (13.00)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Jezero - Arsenal (13.00)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

Iskra - Rudar (15.00)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Mornar - Sutjeska (16.00)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Budućnost - Dečić (18.00)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Standings provided by Sofascore

Bonus video: