Konseisao: Realan rezultat, Lautaro je morao da dobije žuti karton

Porto izgubio od Intera 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona

2526 pregleda 0 komentar(a)
Konseisao, Foto: Reuters
Konseisao, Foto: Reuters

Fudbaleri Porta izgubili su sinoć od Intera (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a trener "zmajeva" Seržo Konseisao rekao je da je rezultat realan.

Konseisao je na konferenciji nakon meča kazao i da je Lautaro Martines morao da dobije žuti karton, koji bi ga suspendovao za revanš 14. marta u Portu.

"Rezultat je realan. Posljednjih deset minuta je bilo teško. Otavio je dobio crveni. Karton je bio opravdan, ali je bilo i fudbalera Intera, koji su morali da dobiju kartone. Uvjeren sam da je Lautaro trebalo da dobije žuti karton kada je faulirao Pepea, a da je bilo tako, bio bi suspendovan za sljedeću utakmicu. Neću reći da li je sudija pogriješio ili ne, to sami prosudite", rekao je Konseisao nakon meča.

Portugalac je potom analizirao utakmicu.

"Trebalo je u drugom poluvremenu da budemo agresivniji, jeftino smo gubili lopte u opasnim zonama, a onda je došao i taj crveni karton. Znao sam da će u tom trenutku Inzagi htjeti da izvuče još više iz širine koju Inter ima, radio je to cijelu utakmicu. Pripremali smo se za to, ali u ključnim trenucima nismo bili na nivou", smatra Konseisao.

Bonus video: