Budućnost iskoristila kiks Sutjeske i preuzela prvo mjesto

Odigrani mečevi 21. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige - Budućnost savladala Dečić 1:0, Sutjeska izgubila od Mornara 3:2

55047 pregleda 30 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 23.02.2023. 21:12h

Promjena na prvom mjestu Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige - nakon 21. kola lider je Budućnost, koja je večeras u derbiju savladala Dečić (1:0) i preuzela prvo mjesto od Sutjeske. Nikšićani su nakon preokreta poraženi od Mornara u Baru (3:2).

Kada je riječ o ostalim ekipama, situacija na tabeli je zanimljiva - razlika između trećeplasiranog Petrovca i posljednjeg Rudara je svega devet bodova.

RAŽNATOVIĆ LANSIRAO BUDUĆNOST NA PRVO MJESTO

Činilo se da Budućnost neće moći da savlada Dečić prvi put ove sezone, ali je na scenu u 87. minutu stupio Andrija Ražnatović i iskosa sa lijeve strane pogodio suprotni donji ugao za radost podgoričkih "plavih", koji su upisali prvu pobjedu u drugom dijelu sezone - 1:0.

Sa druge strane Dečić je pretrpio poraz i u drugoj utakmici u proljećnom dijelu.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez tempa, ekipe su bile oprezne, a igralo se bez rizika.

U takvoj situaciji gosti su bili opasni kada je lopta bila kod Olivera Šarkića i Draška Božovića. Šarkić je imao šansu, kao i Boris Cmiljanić, ali je lopta završila pored gola, dok je Božovićev udarac odbranio Miloš Dragojević. Sve su to bili bezopasni pokušaji.

Filip Knežević
foto: FSCG

U nastavku je viđeno dobrih 15 minuta. Ljuljđuraj je u 49. minutu glavom šutirao poslije kornera, ali je njegov udarac odbranio Dragojević, da bi u 57. Cimljanić nakon kontre šutirao pored gola.

Budućnost je u nastavku zaprijetila prvo preko Vasilija Adžića iz slobodnog udarca sa 30 metara u 52. minutu, potom je sa 11-12 metara u 79. pokušao i Marko Mrvaljević, ali je oba puta fenomenalno intervenisao Dušan Marković.

I onda u 87. trenutak odluke - šut Ražnatovića i gol za pobjedu i prvo mjesto.

BEĆIRAJ POTPISAO PREOKRET MORNARA

Fudbaleri Sutjeske ni u trećem meču ove sezone nisu uspjeli da savladaju Mornar - aktuelni šampioni su danas imali dva gola prednosti, ali se u Nikšić vraćaju bez bodova, jer su Barani uspjeli da preokrenu i slave na "Topolici" 3:2.

Sutjeska je vodila golovima Tajrona Konrada i Vuka Strikovića, domaći smanjili preko Marka Ćetkovića, izjednačili poslije autogola Novice Erakovića, a do pobjede stigli u 90. minutu kada je gol postigao Fatos Bećiraj, koji je u januaru pojačao Mornar.

Domaći su prvi zaprijetili, Matija Božanović je u 23. minutu bio sam u šesnaestercu, šutirao, ali je njegov udarac odbranio Vladan Giljen. Nakon toga Sutjeska je krenula u kontru, ali je Marko Matanović slabo zahvatio loptu, pa je Stefan Popović lako zaustavio šut.

Popović je loše reagovao u 38. minutu - Konrad je snažno šutirao sa dvadesetak metara, golman Mornara pokušao da odbrani, ali se lopta od njegovih ruku odbila u mrežu. Bio je to 14. pogodak Holanđanina, koji je na prvom mjestu liste strijelaca.

U drugom poluvremenu su domaći prvi zaprijetili preko Ćetkovića, da bi u 61. minutu Sutjeska krenula u kontru - Srđan Krstović je pronašao Dušana Živkovića, koji je pravovremeno asistirao nekadašnjem saigraču iz Rudara, a danas napadaču Sutjeske, Vuku Strikoviću. I Striković je u dobroj formi, ovo je njegov treći gol u drugom dijelu sezone.

Marko Ćetković
foto: FSCG

Tri minuta kasnije domaći su smanjili preko Ćetkovića, koji je nakon pogotka imao još jednu šansu, ai je pogodio stativu.

Napadao je Mornar, nije odustajao i u 78. minutu stigao do izjednačenja - Božanović je ušao u kazneni prostor, pokušao da ubaci loptu, koja se od Novice Erakovića odbila u mrežu.

Do kraja meča gosti su imali šansu preko Erakovića, ali je njegov udarac zaustavio Popović, da bi u 90. minutu Bećiraj preciznim udarcem matirao Giljena, postavio konačan rezultat i ekipi donio drugu pobjedu zaredom.

ISKRA OSTAVILA RUDAR NA DNU, JEDINSTVO U FINIŠU STIGLO DO TRI BODA

Iskra je u Danilovgradu, u direktnom okršaju ekipa koje se bore za opstanak, savladala Rudar 2:1, upisala drugu pobjedu u nastavku sezone i nastavila bijeg sa dna. Sa druge strane Rudar je pretrpio drugi poraz zaredom i ostao na posljednjem mjestu sa tri boda manje od današnjeg rivala.

Ekipa Aleksandra Nedovića je do vođstva došla u 27. minutu kada je Vladimir Boljević iskoristio lošu reakciju golmana Azira Muminovića.

Na 2:0 povisio je Miloš Kalezić u 54. minutu takođe nakon kornera, kojem je prethodila loša reakcija i nesporazum posljednje linije Rudara.

Kalezić postiže gol za Iskru
Kalezić postiže gol za Iskrufoto: FSCG

U finišu meča gosti su smanjili preko Ivana Bojovića.

Jezero je u Beranama savladalo Arsenal (1:0), dok je Jedinstvo u Bijelom Polju bilo bolje od Petrovca (2:1).

Prvo poluvrijeme na oba meča nije bilo interesantno, a nešto više uzbuđenja viđeno je u nastavku. Jedinstvo je povelo u 50. minutu kada je nakon jednog prekida gol postigao Amir Muzurović. Izjednačio je Dejan Perović, koji je realizovao kontru u 87. minutu, da bi konačan rezultat postavio Sead Dacić u šestom minutu sudijske nadoknade.

Jezero je protiv Arsenala postiglo gol nakon prekida, a strijelac je bio Vojin Pavlović. Prije pogotka Plavljani su imali šansu preko Boškovića, koji je pogodio stativu, a gosti su prijetili preko Došljaka.

U završnici meča domaći su ostali sa desetoricom, jer je crveni karton dobio Radoš Dedić.

Šampionat se nastavlja u utorak.

Rezultati

Jedinstvo Franca - Petrovac 2:1

Amir Muzurović 50, Sead Dacić 90+6 - Dejan Perović 87.

Jezero - Arsenal 1:0

Vojin Pavlović 70.

Radoš Dedić (Jezero) dobio crveni karton u 77. minutu

Iskra - Rudar 2:1

Vladimir Boljević 27, Miloš Kalezić 54 - Ivan Bojović 70.

Mornar - Sutjeska 3:2

Marko Ćetković 64, Novica Eraković autogol 78, Fatos Bećiraj 90 - Tajron Rajan Konrad 38, Vuk Striković 61.

Budućnost - Dečić 1:0

Andrija Ražnatović 87.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: