Morata: Rasistički ispadi navijača zaslužuju doživotnu zabranu ulaska na stadione

"Takve stvari ne bi trebalo da imaju mjesto u fudbalu. Prvi put kada osoba to uradi, trebala bi dobiti doživotnu zabranu. To je razlog da se izbace sa gledališta, zato što je ovo sport. Razumijem rivalstvo, ali ovo je fudbal" kazao je Morata

5580 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pred madridski derbi između Reala i Atletika, koji će se odigrati u subotu, fudbaler "kolćonerosa" Alvaro Morata je u izjavi za medije rekao da navijači koji sa tribina budu uzvikivali rasističke parole zaslužuju doživotne zabrane ulaska na stadione širom Španije.

"Takve stvari ne bi trebalo da imaju mjesto u fudbalu. Prvi put kada osoba to uradi, trebala bi dobiti doživotnu zabranu. To je razlog da se izbace sa gledališta, zato što je ovo sport. Razumijem rivalstvo, ali ovo je fudbal" kazao je Morata.

Fudbaler Real Madrida, Vinisijus Žunior, je više puta ove sezone bio na meti protivničkih navijača.

"Ove epizode (rasizma i uvreda) se ne dešavaju samo Vinisijusu. Možda tako izgleda zato što je on u centru pažnje medija, ali one se mogu čuti svakog vikenda na svim stadionima." iskren je bio 30-godišnji Španac.

Karlo Anćeloti, šef stručnog štaba "merengesa" kaže da povici sa tribina ne utiču na Vinisijusovu igru na terenu.

"Vini sve ovo odlično podnosi. On voli ovu igru i povici sa tribina nemaju uticaj na njegove partije" kratak je bio legendarni Italijan.

Bonus video: