Gordan Petrić na klupi još pet utakmica

Gordan Petrić odlučio je da napusti klupu Partizana nakon neuspjeha u Ligi konferencija i poraza u Beogradu od moldavskog Šerifa (3:1

2954 pregleda 0 komentar(a)
nemoć ekipe plaćaju treneri, publika krivi upravu, Foto: REUTERS
nemoć ekipe plaćaju treneri, publika krivi upravu, Foto: REUTERS

Gordan Petrić odlučio je da napusti klupu Partizana nakon neuspjeha u Ligi konferencija i poraza u Beogradu od moldavskog Šerifa (3:1).

On će se povući tokom predstojeće reprezentativne pauze, kada će čelnici crno-bijelih morati da traže novo rešenje na klupi, pišu mediji iz Srbije.

Katastrofalan početak drugog dijela sezone, oličen u porazima od Mladosti GAT (0:4) i Šerifa (1:3) na svom terenu ubrzao je odluku Petrića da mjesto prepusti nekom drugom i već poslije eliminacije iz Lige konferencija ponudio je ostavku rukovodstvu. Mada, poslije konsultacija sa čelnicma, dogovoreno je da vodi ekipu u preostalih pet utakmica do odlaska na reprezentivnu pauzu tokom druge polovine marta.

Petrić je u obrazloženju odluke rekao pretpostavljenima da mu se zdravstveno stanje pogoršalo, da je izložen stresu i da nema snage da nastavi dalje. Istovremeno, odluku je izložio prvotimcima i saradnicima u stručnom štabu, na zajedničkom sastanku.

To znači da će Gordan Petrić sjedjeti na klupi još na susretu sa Radničkim iz Kragujevca, 169. vječitom derbiju, mečevima sa Kolubarom i Radnikom kod kuće, odnosno gostovanju u Lučanima. Poto će klupu preuzeti već treći trener u sezoni, pošto je posao ljetos započeo Ilija Stolica.

Bonus video: