Mornar vjeruje u igru za gol više

Barani herojskim preokretom slavili protiv Sutjeske, pobjede u oba proljećna kola u Mornaru nisu podigle euforiju

5444 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Apsolutni hit nastavka šampionata u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi je Mornar.

Barani su na startu proljećnjeg dijela prvoligaškog karavana pobjedom u Pljevljima prekinuli negativni niz na utakmicama sa Rudarom, a onda su velikim preokretom uticali na promjenu na vrhu prvoligaške tabele.

Od minus dva gola u duelu sa aktuelnim prvacima i tada liderom, Sutjeskom, Barani su na Topolici preokrenuli i osvojili tri bitna boda.

Mornar sa šest novih bodova još nije u sigurnoj zoni, Baranima predstoji borba za opstanak, jer su sa 25 bodova nakon 21. kola na osmoj poziciji, poravnati sa Jezerom, koje je van zone baraža. Ali, 3. mjesto i potencijalni izlazak u Evropu daleko je od ekipe Andrije Delibašića samo četiri boda. U ekipi Barana o tome sada ne razmišljaju.

"Znači nam sjajan start u ostvarenju cilja, a to je direktan opstanak, ali nam ostali rezultati nisu išli u prilog. Iskra je takođe dobila obje utakmcie, Jezero je savladalo Arsenal, a Jedinstvo Franca trećeplasiranu ekipu Petrovca. Liga je izjenačena, što znači da nema mjesta euforiji niti opuštanju. Ipak, pobjede nad tradicionalno neugodnim rivalom, a potom preokret kakav se ne pamti u našoj ligi protiv Sutjeske, daju nam dozu optimizma i samopouzdanje da možemo da ravnopravno odigramo sa svima", kazao je 28-godišnji defanzivni vezni Barana, Matija Božanović.

Nakon vicešampionske titule i 3. mjesta u ligi, uz dva izgubljena finala Kupa Crne Gore, Božanović je pri kraju priprema odlučlio da promijeni sredinu i iz Dečića pojača Mornar.

"Bila mi je potrebna promjena, a dobio sam iste lične uslove, mada je budžet Dečića neuporedivo iznad onog sa kojim raspolaže Mornar. Sjajno sam prihvaćen, atmosfera je fenomenalna i nisam se pokajao, naprotiv! Iz Dečića je Mornar pojačao i Fatos Bećiraj, rekorder po broju utakmica za našu nacionalnu reprezentaciju, a njegovo iskustvo i kvalitet su nam donijeli i prevagu protiv Sutjeske - uspio je da se zagradi, izbaci drugog čuvara i fantastično pogodi za pobjedu".

Iako su gubili 2:0, Barani nisu bili inferiorni.

"Daleko do toga da smo gubili jer smo bili gora ekipa. Nikšićani su iskoristili šansu, potom i kontru, ali smo sve vrijeme parirali jednom od najboljih stastava u ligi. I znali smo da ne bi trebalo da odustanemo, jer naprijed imamo fantastičan kvalitet u Bećiraju, Aleksandu Vujačiću, Marku Ćetkoviću, Milivoju Raičeviću... Osim toga, odgovara nam Sutjeska, Mornar je u duelima sa njom ove sezone osvojio sedam bodova", smatra Božanović.

Osim njega i Bećiraja, klub sa Topolice pojačao je američki krilni igrač Rodni, te Savo Gazivoda iz Iskre. S drugre strane, iskusni Grbić i Sekulović su pojačali Budućnost, Poček i Smiljanić su takođe otišli iz kluba.

"Imamo kvalitet, ali ovu ekipu, što ja kao pridošlica najbolje osjećam, ujedinjuje ljubav i poštovanje prema treneru Delibašiću. Ekipu vodi Srđa Radonjić, iskusan znalac i odličan motivator, dok Delibašić ima zdravstvenih problema. No, i pored njih, naš sjajni bivši reprezentativac a sada trener je smogao snage da dođe i podrži nas u Pljevljima i protiv Sutjeske, te pobjede njemu su posvećene. Želja da mu ih darujemo nas je dodatno motivisala i srećni smo da smo uspjeli da mu ih poklonimo", zaključio je Božanović.

Bonus video: