Bitka za trofej Junajteda i Njukasla, Rašford: Sve će biti uzalud ako ne pobijedimo

Finale Liga kupa Engleske na "Vembliju" (nedjelja, 17.30 časova)

6696 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted se vratio na pravi put kod komandom Erika ten Haga, Njukasl ove sezone liči na klub koji bi narednih sezona mogao da bude konkurentan u borbi za trofeje.

"Crveni đavoli" i "svrake" u nedjelju igraju za pehar u Liga kupu - poprište finala je čuveni "Vembli" od 17.30 časova i ko god pobijedi prekinuće niz sušnih sezona.

Junajted na trofej čeka "samo" nekoliko sezona - od 2016/17, tada se sa Žozeom Murinjom radovao u Ligi Evrope i Liga kupu, dok Njukasl gotovo da ni ne pamti kada je posljednji put stigao do trofeja. Dogodilo se to davne 1969. i slavlja u Kupu Uefa.

"Blizu smo kraja puta i želimo da sa njega donesemo nešto konkretno, a to je trofej. Kada u bilo kom takmičenju stignete do finala, a ne osvojite trofej, trud može da se smatra uzaludnim, jer niko ne pamti poraženog", rekao je napadač Junajteda Markus Rašford.

Upravo je Rašford glavni adut Junajteda, kojem i pripada uloga favorita u duelu sa timom koji odlično vodi Edi Hau.

Ove sezone je Rašford postigao 24 gola, ima i devet asistencija - sada ga čeka izazov protiv jedne od najčvršćih odbrana u engleskom fudbalu.

"Bilo koji tim koji dođe do finala zaslužuje poštovanje. Pogotovo Njukasl koji zna da bude toliko agresivan da često postane i dosadan za protivnika", istakao je Ten Hag.

Bonus video: