Napad od kojeg zastaje dah, Oblak najbolji golman

Specijalizovani fudbalski sajt sastavio najbolji tim sezone 2017/18.
69 pregleda 0 komentar(a)
Mohamed Salah, Foto: Reuters
Mohamed Salah, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2018. 14:22h

Spelijalizovani fudbalski sajt "goal.com" objavio je idealni tim za sezonu 2017/18. sastavljen od igrača iz najjačih evropskih liga.

U formaciji 4-2-3-1 jednostavno je moralo da se nađe mjesta za Mohameda Salaha, Harija Kejna, Lionela Mesija, Kristijana Ronalda, Kevina de Brujnea...

GOLMAN

Jan Oblak (Atletiko Madrid) - Slovenački čuvar mreže Atletika je imao fantastičnu sezonu sa Atletikom, može i da je kruniše trofejom u Ligi Evrope. "Kolćonerosi" su primili samo 20 golova u Primeri, a Oblak je bio najvažnija karika u odbrani.

ODBRANA

Džošua Kimih (Bajern) - Bavarci ne moraju da brinu - Džošua Kimih je legitiman nasljednik Filipa Lama. Bila je ovo sezona u kojoj je 23-godišnji desnik bek potpuno stasao i pokazao da je igrač za velika djela.

Milan Škrinjar (Inter) - Možda i najbolje pojačanje sezone 2017/18. u Seriji A. Inter ga je doveo iz Sampdorije kao igrača koji tek treba da dokaže koliko vrijedi, ali Slovak nije čekao. Pored Maura Ikardija, Škrinjar je sigurno najpozitivnija ličnost u milanskom klubu ove sezone.

Dijego Godin (Atletiko Madrid) - Godin je Atletikova odbrambena stijena i godinama unazad jedan od najboljih defanzivaca na svijetu.

Đordi Alba (Barselona) - Alba ima bolju sezonu nego prethodnu, u to nema sumnje. Da li je bolji bek od Realovog Marsela? E, to je već pitanje...

SREDINA

Toni Kros (Real Madrid) - Kros igra u kontinuitetu vrhunski fudbal već pet, šest godina. Bila je ovo sezona uspona i padova za Real u prvenstvu, ali Njemac je držao nivo.

Kevin de Brujne (Mančester siti) - Pep Gvardiola je više puta priznao: "De Brujne nam je olakšao život u sezoni punoj rekorda". Siti sa Belgijancem i bez njega nije isti tim.

"Prosječni igrači čine utakmicu komplikovanom. A vrhunski igrači učine da meč izgleda jednostavno. E, to je ove sezone radio De Brujne", istakao je Tijeri Anri.

NAPAD

Mohamed Salah (Liverpul) - Salah je osvojio mnoge nagrade, oborio nekoliko rekorda, a možda mu se smiješi i Zlatna lopta. Ako osvoji Ligu šampiona sa Liverpulom, Egipćanin bi mogao da prekine dominaciju Mesija i Ronalda.

Lionel Mesi (Barselona) - Kada je Mesi u pitanju, brojke govore sve, a u stvari i ne moraju. To što Argentinac iz godine u godinu daje Barsi i svjetskom fudbalu je čudesno...

Kristijano Ronaldo (Real Madrid) - ..., isti je slučaj i sa Ronaldom, koji vodi Real do četvrte uzastopne titule prvaka Evrope.

Hari Kejn (Totenhem) - Salah je dao više golova od Harija Kejna ove sezone u Premijer ligi, ali je napadač Totenhema opet pokazao da je najbolji napadač u engleskom fudbalu. Možda je i vrijeme da ode u veći klub i počne da se bori za trofeje...

Bonus video: