Gigant kao nekada: Mančester junajted osvojio prvi trofej nakon šest godina (VIDEO)

U finalu Liga kupa "crveni đavoli" na Vembliju savladali Njukasl sa 2:0, golovima Kazemira i Rašforda

21281 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted se vraća stare staze uspjeha.

Trofej u trećem po rejtingu domaćem takmičenju i nije neki senzacionalni uspjeh za klub takve veličine i uticaja, ali kada gigant osvojih pehar nakon šest sušnih godina, onda njegovi navijači imaju razloga da slave.

U finalu engleskog Liga kupa - odnosno Karabao kupa, po imenu sponzora, na ispunjenom Vembliju, Mančester junajted je pobijedio Njukasl sa 2:0.

Ovo je prvi trofej za "crvene đavole" od maja 2017. godine, kada je Junajted sa Žozeom Murinjom na klupi osvojio Ligu Evrope.

Portugalac je te iste sezone, februara 2017, osvojio i Liga kup - što su bili posljednji trofeji velikana sa Old traforda.

Sve do danas, kada pehar podiže Erik ten Hag - Holanđanin koji je očigledno pravi čovjek, na pravom mjestu.

Jer, Junajtedu ide sjajno i u prvenstvu, gdje je čak i u borbi za titulu, kao i u Ligi Evrope gdje je prije neki dan eliminisao Barselonu. Takođe, "živ" je i u FA Kupu - možda ovo i nije posljednji trofej ove sezone...

„Pogledajte reakciju igrača i navijača. Oni su bili očajni za uspjehom. Bili su gladni uspjeha", prokomentarisao je za BBC Junajtedova legenda, Irac Roj Kin.

"Pet, šest godina za Mančester junajted izgleda dugo, predugo. Klub je zaslužio ovu pobjedu, navijači su zaslužili ovu pobjedu. Bili su efikasni i postigli dva lijepa gola. Nadamo se da je to početak dobrih dana koji se vraćaju u Junajted".

Njukasl je počeo silovito, nošen podrškom crveno-bijele polovine do krova ispunjenog Vemblija, ali je Junajted udario baš onako kako udara velikan - konkretno, nemilosrdno.

Kazemiro, vezista koji je sa Real Madridom osvojio pet Liga šampiona i još 13 raznih drugih trofeja, pogodio je u 33. minutu glavom nakon prekida i centaršuta Luka Šoa.

"Svrake" se nisu ni oporavile od šoka, a "đavoli" su već vodili 2:0.

Asistencija Veghorsta, udarac Rašforda, "devijacija" Botmnena, kome je pripisan autogol - lopta je završila u mreži.

Morao je da je vadi Loris Karijus, čuveni golman koji se pamti po nevjerovatnim kiksevima na golu Liverpula u finalu Lige šampiona 2018. protiv madridskog Reala.

I danas je stao na gol poslije dvije godine - prvi golman Njukasla, Nik Poup je povrijeđen, a njegova zamjena, Martin Dubravka, nije imao pravo da brani jer je ove sezone već branio u Ligu kupu - za Mančester junajted.

Bonus video: