Budućnost nudi Miodragu Džudoviću da ostane na klupi

Džudović (38) je vodio ekipu u četiri posljednja kola prvenstva, nakon odlaska Vermezovića, kojem je prethodno bio pomoćnik
56 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Džudović, Foto: Filip Roganović
Miodrag Džudović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.05.2018. 07:37h

Budućnost će ponuditi Miodragu Džudoviću da od privremenog postane trajno rješenje na klupi, saznaju “Vijesti”.

Džudović, koji je i jedan od pomoćnika Ljubiše Tumbakovića u reprezentaciji Crne Gore, prvi je izbor rukovodstva podgoričkog kluba i trebalo bi o svemu da se izjasni nakon prijateljskih utakmica Crne Gore protiv BiH i Slovenije, jer je teško očekivati da može istovremeno da obavlja obje funkcije.

Pružanje šanse mladom, domaćem terenu, u skladu je s promjenom politike čelnika Budućnosti, koji nakon skupog promašaja sa Vladimirom Vermezovićem, žele da se okrenu domećem treneru.

Džudović (38) je vodio ekipu u četiri posljednja kola prvenstva, nakon odlaska Vermezovića, kojem je prethodno bio pomoćnik. Iako je Budućnost doživjela dva poraza, jedan od novog šampiona, Sutjeske, nekadašnji crnogorski reprezentativac je uvjerio ljude iz kluba da posjeduje talenat i autoritet da postane trajno rješenje na klupi, da dobije ugovor.

Drugi problem koji treba da se riješi, ako Džudović pristane da bude trener, administrativne je prirode - on je u završnoj fazi procedure za dobijanje Uefine Pro licence, koja je uslov za vođenje crnogorskih prvoligaša, a nedavno je bio na stažiranju u ruskom Rubinu iz Kazanja.

Pitanje je da li će sve biti gotovo do 12. jula, kada Budućnost igra prvu utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Do avgusta, kada kreće domaće prvenstvo, to ne bi trebalo da bude problem...

Bonus video: