Emotivno: Navijači Bešiktaša bacili na teren hiljade plišanih medvjedića

Utakmica je zaustavljena nakon četiri minuta i 17 sekundi igre, koliko je bilo sati kada je prvi zemljotres pogodio Tursku i Siriju 6. februara

5168 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Navijači istanbulskog Bešiktašaa bacili su hiljade plišanih medvjedića i drugih igračaka na teren tokom utakmice protiv Antalijaspora da bile poklonjene djeci pogođenoj nedavnim zemljotresom.

Utakmica koja je igrana sinoć zaustavljena je poslije četiri minuta i 17 sekundi igre, koliko je bilo sati kada je prvi zemljotres pogodio Tursku i Siriju 6. februara.

Navijači su potom sa tribina počeli da bacaju igračke koje će dobiti djeca u Turskoj i Siriji.

Više od 50.000 ljudi je poginulo u zemljotresima.

"Naši navijači su tokom utakmice organizovali akciju 'Ova igračka je moj prijatelj' da bi podržali djecu pogođenu zemljotresom", objavio je Bešiktaš i dodao da su navijači na teren bacili i šalove i kape.

Fudbaleri Bešiktaša su tokom zagrijevanja bili u majicama s nazivima zemljotresom razorenih južnih gradova Turske, a navijači aplaudirali spasiocima koji su došli na stadion Vodafon gdje je utakmica završena bez golova.

Defanzivac Tajib Sanuk je rekao:

"Postoje važnije stvari od fudbala. Kao zemlja, prolazimo kroz teška vremena. Zajedno ćemo liječiti rane".

"Naši navijači su priredili važan događaj, bio sam veoma dirnut. Nadam se da nikada više nećemo doživjeti ovakvu katastrofu", rekao je Sanuk. Klubovi Gaziantep i Hatajspor su se poslije zemljotresa povukli iz turske Super lige, a među poginulima je Kristijan Atsu iz Hatajspora.

Bonus video: