Rašford o Van Galu: Tjerao me je da idem u školu, a onda kažnjavao kada zakasnim na trening

"Trebalo mi je 12 minuta da dođem od škole do trening kampa. Kažnjavao me je sve dok nije shvatio da se termin treninga i škole poklapaju", izjavio je napadač Junajteda

3970 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Manchester United
Foto: Manchester United

Luj van Gal je u Mančester junajtedu uradio mnogo dobrih stvari, najbolja od njih je svakako što je u prvi tim lansirao Markusa Rašforda.

Rašford je debitovao za "crvene đavole" sa svega 18 godina, sada se osvrnuo na taj period iz sezone 2015/16. i rad sa Holanđaninom.

"Van Gal me je kažnjavao svakog četvrtka. Rekao mi je da moram da završim školu, o tome nije bilo rasprave, ali isto tako nisam smio ni da zakasnim na trening", rekao je Rašford i nastavio:

"A trebalo mi je 12 minuta da dođem od škole do trening kampa. Kažnjavao me je sve dok nije shvatio da se termin treninga i škole poklapaju", izjavio je Rašford.

Van Gal je imao veliki uticaj na karijeru momka koji ove sezone igra kao preporođen.

"Često su igrači koji dođu iz rezervnog u A tim samo broj, ali ja se sa Van Galom nikada nisam tako osjećao. Kad god bih radio s njim, trudio se da mi ukaže na nešto što moram da popravim. Njegove metode su za mene bile ključne, sjajna je osoba", poručio je Rašford.

Bonus video: