Vidić izlazi Džajiću "na crtu"

Izbori za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije zakazani su za 14. mart

3729 pregleda 4 komentar(a)
Nemanja Vidić iz dresa Mančester junajteda, Foto: Shutterstock
Nemanja Vidić iz dresa Mančester junajteda, Foto: Shutterstock

Komisija za sprovođenje izbora u Fudbalskom savezu Srbije potvrdila je danas predsjedničke kandidature dvije legende srpskog fudbala, razlilčitih generacija - Dragana Džajića i Nemanje Vidića.

Počasnog predsjednika Crvene zvezde, 77-godišnjeg Džajića, za preuzimanje Saveza podržali su svi regionalni savezi (Vojvodina, Kosovo i Metohija, Beograd, istočna i zapadna Srbija). Vidić (41), bivši kapiten Mančester junajteda, dobio je podršku nekoliko zastupnika Skupštine.

Vidić je predložio četiri potpredsjednika FSS-a, a jedan od njih je osnivač i prvi čovjek preduzeća 'Nordeus', Branko Milutinović. Na spisku kandidata za potpredsjednike su i bivši fudbalski sudija Milorad Mažić, predsjednik Izvršnog odbora RBA banke Petar Jovanović, kao i nekadašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin.

Vidić planira da, ako pobijedi na izborima, u Izvršni odbor uvrsti bivše reprezentativce Milana Jovanovića i Danka Lazovića.

Džajić je odlučio da će, ako pobijedi na izborima za predsjednika FSS, za potpredsjednike Saveza imenovati Branislava Nedimovića, Janosa Žemberija, Sandru Sremčević i Branka Zečevića.

Nedimović je bivši ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, Žemberi je predsjednik TSC-a iz Bačke Topole, dok će ženski fudbal predstavljati Sandra Sremčević, koja je predsjednica ŽFK Crvena zvezda.

Izborna skupština FSS zakazana je za 14. mart u Staroj Pazovi.

Bonus video: